Politika 03.10.2022.

Dodik pobijedio opoziciju, koaliciju, strance i još neke…

ČITANJE: 2 minute

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, ubjedljivo je pobijedio kandidatkinju dijela opozicije u Republici Srpskoj Jelenu Trivić i ponovo postao predsjednik Republike Srpske, čime je dokazao superiornu političku moć sebe kao lidera, i stranke koju vodi.

Dodikov put do pobjede nije bio ni malo lak, što se moglo naslutiti još prije godinu dana, a kako su se izbori približavali ti pritisci su se samo pojačavali i išli su do te mjere da se stvori sveopšte ludilo u kojem se opozicija potpomognuta još nekim nadala da može proći. Ipak, narod Republike Srpske se nije dao prevariti i izabrao je one za koje je siguran da će im obezbijediti sigurnost, ekonomski napredak, nova radna mjesta i bolji život u Republici Srpskoj.

U ovoj izbornoj trci, Dodik nije pobijedio samo Jelenu Trivić, Dodik je istovremeno pobijedio i cijelu opoziciju koja se udružila protiv Dodika, zatim je istovremeno pobijedio i sopstvenu koaliciju u kojoj se nalazi i njegova stranka, a u kojoj su određeni elementi radili protiv Dodika, te je pobijedio i strani faktor koji se na najbrutalniji način umješao u izborni ciklus, i to mnogo mnogo prije početka predizborne kampanje. Pored svih tih klipova koji su podmetani u točkove Dodika i SNSD-a, od strane opozicije, koalicije i stranaca, pojavili su se i neki u redovima Dodikovog SNSD-a koji su se primirili, tajno radili protiv svog stranačkog lidera i samo čekali pobjedu opozicije da sebe i svoje ljude preliju na suprotnu stranu. Na sreću svih nas, i na sreću ovog naroda u Republici Srpskoj, to se nije dogodilo i Milorad Dodik će i u naredne četiri godine ostati suvereni čuvar Republike Srpske i njenih interesa i možemo biti sigurni da će i u tom periodu Republika Srpska nastaviti da jača, da bude što samostalnija, ekonomski snažnija i vidljivija u svijetu.

A oni, koji su tokom izborne noći, iako su znali da su u zaostatku za desetine hiljada glasova, proglasili pobjedu i paradirali banjalučkim ulicama, neka se stide, jer su takvim neodgovornim odnosom prema volji naroda, pokazali da nikako ne zaslužuju da vode ni mjesnu zajednicu, a kamoli našu svetinju – Republiku Srpsku, i narod ih je postavio na mjesta koja zaslužuju. A ta mjesta su: Šarović u političku penziju, Trivićeva na političko smetljište, a Borenović na kompenzaciju. Ništa bolje nisu ni zaslužili.

N.Sp.