Politika 03.10.2022.

DODIK: Pobijedio sam, sačekaćemo potvrdu, čestitam Željki Cvijanović

ČITANJE: 2 minute

Mi smo na mjestu predsjednika Republike Srpske u znatnoj prednosti. Ta prednost je nedostižna od strane moje konkurencije, ja imam 235.692 glasova, a moja konkurencija iz PDP-a 209.167 glasova što je apsolutno nedostižna razlika za preostali dio prebrojavanja, rekao je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Dodik je priznao poraz u Banjaluci, dodajući da je pobijedio na nivou RS.

– Nije za predsjednika glasala samo Banjaluka, nego u cijela Republika Srpska. U Banjaluci poštujemo volju grada, ali očigledno da moramo više da radimo sa ljudima – smatra Dodik.

– Trudimo se da dajemo tačne podatke, da ne bi sutra govorili drugačije. U trci za predsjednika mi vodimo, ali ne mogu u ovom trenutku reči da je to sigurna pobjeda, sačekaću rezultate, poručio je lider SNSD Milorad Dodik.

S druge strane imamo neozbiljne ljude, smatra on.

– Zadovoljan sam rezultatima u Banjaluci, zahvaljujem se svima koji su napravili značajnu razliku u RS. Mislimo da ne može biti ugrožan rezultat za predsjednika RS, izašli smo da prekinemo spekulacije. Naš cilj je da prihvatimo legitimne rezultate, kakvi god oni bili – ističe Dodik.

Cijenimo da će u Doboju biti značajna razlika, uvjeren je Dodik.

– Ja sam zadovoljan i srećan, što se mene lično tiče, ja sam pobijedio. Razlika se samo povećavala, nikako nije pala. I sada je neprikosnovena pobjeda – kaže Dodik.

– Čestitam Željki, ostvarila je značajan rezultat – dodao je lider SNSD.

– Ovo su bili fer i pošteni izbori. Neki su se preračunači, ovi rezultati koje ja govorim su tačni – zaključio je Dodik.

Kandidat SNSD za srpskog člana Predsjedništva BiH Željka Cvijanović se takođe obratila javnosti:

– Nastojali smo i uspjeli i tome da se kao ozbiljna partija ozbiljno se odnosimo sa rezultatima. Nismo parcijalno izmislili rezultate. Radiću kao i do sada u interesu RS. Zahvaljujem se SNSD i koaliciji i svim ljudima koji su iznijeni ovu pobjedu. Na nama je da sačekamo konačan rezultat – istakla je Cvijanovićeva.

(NS)

Oznake: SNSD