Vijesti 26.08.2016.

Dodik počastio Romkinju sa 100 evra

ČITANJE: 1 minuta

Nakon što je harmonikaša u Gospodskoj ulici u Banjaluci sredinom maja “počastio” sa 100 KM, predsjednik RS Milorad Dodik danas je bio još šire ruke.

Poslije prijema srpskih heroina, osvajačica medalja na Olimpijskim igrama, ženi romske nacionalnosti Dodik je dao 100 evra.

Naime, nakon druženja u Palati predsjednika RS prvi čovjek Srpske je sa olimpijskim reprezentativcima ponosno krenuo u šetnju prema Gospodskoj ulici.

Odmah na izlazu iz Palate Dodika je “presrela” prosjakinja s bebom u naručju kojoj je on dao pozamašnu sumu novca, za koju neki moraju da rade pola mjeseca.

Ovaj gest, po mišljenju nekih prolaznika, svjedoči o činjenici kako je Dodiku srce bilo “puno” zbog društva sa kojim je danas “prodefilovao” središtem Banjaluke.

Drugi se, međutim, nadaju da je postupak predsjednika RS predznak da će i situacija u zemlji krenuti uzlaznom putanjom, te da je standard u Srpskoj za 3 mjeseca porastao dva puta.

Ostaje pitanje da li će ovih 100 evra završiti kod onog kome je namjenjeno s obzirom da je poznato da oni koji prose to uglavnom rade za određene organizovane kriminalne grupe.

(EuroBlic)

Oznake: Milorad Dodik