Biznis 21.11.2015.

Dodik: Pokušaćemo očuvati osnovnu vrijednost Banke Srpske

ČITANJE: 1 minuta
milorad-dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će se nastojati očuvati osnovna vrijednost Banke Srpske i da budu osposobljene njene funkcije.

– Opozicija nam predlaže da ovu banku prodamo za evro. Nismo eksperti za tako nešto, a do kraja ove godine pokušaćemo riješiti njen status, odnosno da je osposobimo da obavlja bankarski posao, sačuvamo radna mjesta, a da naš uloženi novac ne bude doveden u pitanje – rekao je Dodik sinoć za Radio-televiziju Republike Srpske.

On je podsjetio da je Rafinerija nafte u Brodu, koja je imala dugove, prodata za 140 miliona evra.

-Oni /opozicija/ su mislili `Telekom` da prodaju za 100 miliona KM, a mi smo ga prodali za 640 miliona evra. Nakon toga smo formirali Investiciono-razvojnu banku, koja se pokazala kao veoma važna institucija u očuvanju fiskalne i finansijske stabilnosti – dodao je Dodik.

On je ponovio da su dešavanja u Bobar banci isključio vezana za nesretnu činjenicu da je njen vlasnik Gavrilo Bobar preminuo i da su zbog toga deponenti povukli svoj novac.

-Opozicija u svemu traži nešto. Godinu dana najavljuju priču da će uraditi ovo ili ono, a prvo što su uradili je da su u Kotor Varošu uhapsili ljude koji su branili srpski narod – rekao je Dodik.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik