Politika 19.11.2018.

DODIK POLOŽIO ZAKLETVU PRED NS RS Srpska mora biti na prvom mjestu

ČITANJE: 1 minuta

Novoizabrani član Predsjedništva iz reda srpskog naroda Milorad Dodik položio je svečanu zakletvu pred poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske.

Dodik je, obraćajući se u NS RS nakon polaganja zakletve, rekao da se osjeća ponosno jer je ispunio sve zahtjeve na očuvanju RS dok je obavljao funkciu predsjednika RS u prethodna dva mandata.

“Ja ostajem u RS i idem samo da odradim još jedan važan posao za RS”, rekao je Dodik, i zahvalio se svima koji su mu dali glas, ali i onima koji nisu jer su oni, kako je rekao, povećali demokratski kapacitet Srpske.

Član Predsjedništva BiH je rekao da njemu Republika Srpska, kao i poslanicima mora biti svetinja.

“Ako nama RS nije na prvom mjestu, bićemo na pogrešnom putu. Posebno želim da naglasim riječ patriotizam. Ne tako davno vidjeli smo šta se desi kada se ta riječ zloupotrijebi”, rekao je Dodik.

“Ne mislim da moj rad u Sarajevu može biti lišen saradnje sa RS i biće predan. Nijedna moja odluka neće biti bez koordinacije sa institucijama RS. To je tako normalno, prirodno, institucionalno i ustavno. Ja svoju snagu crpim iz Republike i ja se smatram dijelom vas. Zato sam smatra da zakletvu prije svega treba da položim ovdje. Tamo gdje sam izabran od strane mog naroda. Ono što nije interes RS neće biti ni interes BiH. Ukoliko ne budem mogao sam, neću se libiti da tražim vašu podršku, jer ne želim da RS bude preglasana”, istakao je Dodik, i dodao da neće raditi na štetu druga dva naroda i ponovio da neće dopustiti da bilo ko radi na štetu srpskog naroda.

(Nezavisne)

Oznake: Milorad Dodik