Vijesti 26.12.2022.

DODIK: Ponosan na donatorsko veče, do sada prikupljeno oko milion KM

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je ponosan na donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima, ističući da je do sada u ovoj akciji prikupljeno oko milion KM.

– Promovišući vrijednosti i humani odnos ljudi koji su spremni da pomognu ovo društvo pokazuje da nije izgubilo dušu – rekao je Dodik, istakavši da je cilj akcije obezbijediti sredstva za nabavku 11 inkubatora.

Dodik je rekao da je namjera da se u ovoj akciji za porodilišta u Republici Srpskoj i za porodilište u Kosovskoj Mitrovici obezbijede transportni inkubatori za prijevremeno rođenu djecu i ona koja imaju eventualno neke komplikacije, kako bi imali sigiran transport do najvažnijih centara u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci ili u Tiršovu kliniku u Beogradu.

Predsjednik Srpske je rekao da postoji namjera i da jedan inkubator bude doniran nekom od porodilišta u FBiH ukoliko bude sredstava, od kojih je dio već prikupljen.

Pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske večeras je održano 13. donatorsko veče “S ljubavlju hrabrim srcima”.

(SB)