Politika 21.02.2023.

Dodik: Ponosan sam na naše heroje iz Turske

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zahvalio je danas pripadnicima specijalističkog tima za traganje i spasavanje iz ruševina Republičke uprave civilne zaštite, koji su učestvovali u humanoj misiji u Turskoj nakon razornog zemljotresa, istakavši da su tamo bili isključivo kao predstavnici Srpske.

“Nije bilo ideje da budemo dio tima BiH. Ponosan sam na naše heroje sa kojima sam bio u kontaktu”, rekao je novinarima Dodik nakon prijema za pripadnike ovog tima.

On je podsjetio da je i Turska pomogla Srpskoj 2014. godine kada su je zadesile katastrofalne poplave.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da su heroji spasioci išli da pomognu u Tursku i da je to bila jedna od najzapaženijih ekipa po stručnosti i kvalitetu.

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštie Milan Novitović rekao je da je misija bila jasna, a to je da se pomogne narodu u Turskoj.

Dodik je ranije izjavio Srni da će sa po 5.000 KM nagraditi junake spasioce koji su se vratili iz humane misije u Turskoj, gdje su u pravom svjetlu predstavili Srpsku.

Spasioci su 12. februara spasili desetogodišnju djevojčicu, koja je provela šest dana pod ruševinama u zemljotresu razorenom gradu Kahramanmaraš.

Pripadnici Republičke uprave civilne zaštite koji su učestvovali u spasilačkoj misiji dogovorili su se da se odreknu dnevnica u korist djevojčice koju su spasili.

(Srna)

Oznake: Milorad Dodik