Politika 16.11.2020.

Dodik: Potpisan koalicioni sporazum o formiranju skupštinske većine

ČITANJE: 1 minuta

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je potpisan koalicioni sporazum o formiranju većine u Skupštini grada Banjaluka.

Dodik je naveo da su sporazum potpisali SNSD, Ujedinjena Srpska, Demos, Gradski odbor DNS-a i Socijalistička partija, dok Socijalistička partija Srpske to nije učinila i, ukoliko ga ne prihvati, njihovi kadrovi će biti smijenjeni sa funkcija.

Dodik je rekao da će odlučiti da li će kadar SPS-a biti smijenjen sa funkcija, ako ne potpišu koalicioni ugovor u roku od 24 sata.

“Mi ne tražimo od nikoga da potpiše s nama sporazum, ali nismo spremni za preskakanje”, rekao je Dodik.

Lider SNSD-a saopštio je danas da je potpisan koalicioni sporazum u Banjaluci čime je ostvarena većina u skupštini grada, međutim sporazum su odbili potpisati SPS.

“Ovog trenutka smo potpisali koalicioni sporazum o formiranju skupštinske većine u Banjaluci u kome su SNSD, US, DEMOS, Gradski odbor DNS i SP. Koalicioni sporazum nije potpisala SPS”, rekao je Dodik.

Kazao je da se jutros čuo sa Goranom Selakom, predsjednikom SPS-a.

“Pitao sam Selaka da li je spreman da potpiše, on je rekao da jeste, i na kraju je javio da ne želi da potpiše”, pojasnio je Dodik.

On je rekao da je SNSD ostvario dobar rezultat koji je pokvario gubitak Banjaluke.

“Mi smo se konsolidovali i pregrupisali. Imamo 41 opštinu sigurnu, a vjerovatno ćemo imati 45 opština, kad dodamo one koji su dobili naši koalicioni partneri Ujedinjena Srpska i Demos”, rekao je Dodik.

On je rekao da je kolacija oko SNSD-a osvojila je oko 70% glasova u Banjaluci.

“Jedan od najboljih gradonačelnika u istoriji grada je Igor Radojičić i to će pokazati vrijeme”, kazao je Dodik.

(Srna)

Oznake: Milorad Dodik