Politika 23.09.2021.

DODIK: Pozivam NSRS da poništi sve što je izvan Ustava i Dejtonskog sporazuma

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik pozvao je danas donosioce odluka u Republici Srpskoj da se okupe i u Narodnoj skupštini ponište sve što je izvan Ustava i Dejtonskog sporazuma.

Komentarišući to što je Ustavni sud BiH utvrdio da pojedine odredbe Zakona o šumama Republike Srpske nisu u skladu sa Ustavom BiH i ranije odluke na štetu Srpske, Dodik je poručio da je krajnje vrijeme da Parlament Srpske zasijeda i poništi sve neustavne odluke i da Srpska hoće da prihvati dejtonsku BiH, prenosi RTRS.

– Hoćemo da kažemo da nas ne zanima nikakav visoki predstavnik, pogotovo ovaj koji se lažno predstavlja i koji bi donosio neke odluke. Vidim da danas on piše neko pismo, da on nešto traži, šta on ima sa platama, šta on im s tim stvarima. Neka to rješava u svojoj zemlji, a ne kod nas – rekao je Dodik.

On je pozvao građane Srpske da “shvate ozbiljnost situacije”.

Dodik je poručio da briselske diplomate i sarajevska politika “ne mogu da prave zemlju, jer u takvoj BiH mi nećemo da budemo”.

– Briselske diplomate se uvijek nešto žure. Uvijek guraju svoje. Uvijek je bilo da ono što je ranije naznačeno u Sarajevu, tako i bude na kraju, pa nam samo ispostave zahtjev. U takvoj BiH mi nećemo da budemo – rekao je on.

(SB)

Oznake: Milorad Dodik