Vijesti 31.03.2016.

Dodik: Presuda Šešelju je potvrdila sav besmisao međunarodne pravde

ČITANJE: 1 minuta
dodik seselj
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da nije iznenađen sadržajem presude Vojislavu Šešelju, jer je još iz procesa suđenja bilo potpuno jasno da je Tužilaštvo Haškog tribunala pokrenulo još jedan neutemeljen i politički, a ne pravni proces.

“Izricanje presude Šešelju danas u Haškom tribunalu potvrdilo je sav besmisao `međunarodne pravde` koja se pokušala promovisati putem ovog tribunala. Jer, kako drugačije objasniti činjenicu da jedno iscrpljujuće, maratonsko suđenje, kakvo je imao Šešelj, dobije ovakav epilog”, ocijenio je Dodik.

Predsjednik Srpske smatra da Šešelju treba odati priznanje za istrajnost, sposobnost i spremnost da, iz potpuno neravnopravnih uslova i nefer suđenja, izađe kao pobjednik.

“Siguran sam da će haški proces protiv Vojsilava Šešelja dati veoma značajan doprinos pravnoj nauci, ali i da će poslužiti kao još jedan dokaz pravnog beščašća koje godinama promoviše Haški tribunal. Odlazeći dobrovoljno u Hag kazao je da ide da pobijedi Haški tribunal. I pobijedio je”, zaključio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik