Sport 25.05.2021.

Dodik primio rukometašice banjalučkog “Borca”

ČITANJE: 2 minute

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik organizovao je danas u Banjaluci prijem za rukometašice banjalučkog “Borca”, koje su osvojile trofej u Kupu BiH.

Dodik je istakao da je ovo važan i veliki uspjeh, te da predstavlja dar ovog kluba Banjaluci i sportskoj javnosti.

“Rukomet se na najbolji način vraća u Banjaluku. Institucije Srpske će nastaviti sa podrškom ovim divnim djevojkama, njihovom stručnom štabu i upravi, da obezbijede kvalitetne uslove za takmičenje”, rekao je Dodik novinarima nakon prijema.

Dodik je naveo da “ovo nije profesionalna priča, već više amaterska, čime je uspjeh daleko veći nego što je u nekim drugim okolnostima”.

“Banjaluka bilježi određenu vrstu sportske renesanse sa Fudbalskim kubom `Borac`, evo sada i sa ženskim rukometnim klubom i sa još nekima. Banjaluka ojačava svoj epitet sportskog grada, grada mladosti i mi koji obavljamo važne funkcije dužni smo da se odnosimo prema tome sa dovoljno pažnje i da bez oklijevanja obezbijedimo sve što je neophodno da bi oni mogli nesmetano da se takmiče”, poručio je Dodik.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH poželio je rukometašicama uspjeh na budućim takmičenjima, ističući da treba da ostanu kompaktna i dobra ekipa.

“U borbi koja neprestano traje pobjeđuje samo ekipa. Biću tu za svu vrstu pomoći i podrške koju im budem mogao obezbijediti”, rekao je Dodik.

On je naveo da odlične rezultate imaju i mnogi drugi klubovi, posebno ističući Fudbalski klub “Borac” kojem je poželio da u kontinuitetu bilježi dobre rezultate.

Dodik je rekao da će učiniti sve da “Borac” bude prepoznatljiv regionalno.

Dodik je naveo da su Košakraši “Igokee” neprikosnoveni u BiH, te da su uspjeli da u regionalnom takičenju budu u “Fajnal foru”, što je zaista vrijedan uspjeh.

(Srna, E.M)

Oznake: Milorad Dodik