DODIK: Radojičić kandidat SNSD-a za gradonačelnika Banjaluke

Aktuelni gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić biće ponovo kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za gradonačelnika najvećeg grada Srpske, izjavio je danas predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Tokom izlaganja na posebnoj sjednici Narodne skupštine, Dodik je istakao da je Radojičić odličan gradonačelnik i da je pod njegovim vođstvom izveden niz kapitalnih projekata od važnosti za grad i njegove građane.

Prošle sedmice, Radojičić je u izjavi za „Glas Srpske“ najavio da će se najvjerovatnije kandidovati za novi gradonačelnički mandat.

Ovo je prva zvanična potvrda budućeg kandidata SNSD-a za Banjaluku.

S druge strane, opozicioni blok se još nije izjasnio o gradonačelničkom kandidatu za Banjaluku, iako je,doduše, ispred PDP-a, kandidaturu najavio narodni poslanik Draško Stanivuković. Ostale članice opozicionog bloka do sada nisu javno podržale takve najave.

U nedavnoj izjavi za medije, Slavko Grbić, predsjednik banjalučkog SDS-a, rekao je da je još rano da se ova stranka izjašnjava o tome da li će podržati Stanivukovića ili će, pak, ići sa svojim kandidatiom.

Grbić je izabran za šefa banjalučkog SDS-a 3. juna ove godine, a tokom izborne skupštine izjavio je da SDS treba da ima vlastitog kandidata za gradonačelnika najvećeg grada Srpske.

(banjaluka.net)

VIŠKOVIĆ: Evropski brendovi sve više zainteresovani za otvaranje fabrika u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da je Vlada u prvoj godini mandata imala dobre rezultate što potvrđuju i podaci o najvećem broju zaposlenih od nastanka Republike, rastu prosječne plate koja je prvi put izjednačena sa zaradom u Federaciji BiH, većoj pokrivenosti uvoza izvozom i povećanju budžeta koje je omogućilo rast plata, penzija

Servisne informacije za 15. decembar

Servisne informacije za subotu, 14. decembar 2019. godine: Policijska uprava Prema podacima sa kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje za posljednja 24 časa u Banjaluci se dogodilo jedno krivično djelo, a javni red i mir je narušen dva puta. Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda u kojima su tri lica lakše povrijeđena. Služba hitne pomoći U službi

PAROVIMA TREBA VIŠE OD 2.500 KM U najavi veća finansijska pomoć za vantjelesnu oplodnju

Grad Banjaluka trebalo bi da poveća pojedinačne iznose za sufinansiranje procesa vantjelesne oplodnje koje dodjeljuje parovima na javnom konkursu. Iz gradskog budžeta godinama se sufinansira pokušaj vantelesne oplodnje, a parovima koji prirodnim putem ne mogu dobiti bebu dodjeljuje se jednokratna pomoć od 2.500 KM. Prijaviti se mogu žene do 42 godine starosti sa prebivalištem na

ANALIZA: Kako su po izbornim jedinicama raspoređene Nešićeve i Pavićeve pristalice u DNS-u?

Godinu dana nakon posljednjih opštih izbora, DNS preživljava najteže trenutke od osnivanja. Nekad čuvena “šestorka” unutar ove stranke, redom miljenici Marka Pavića, podijelila se u dva tabora, s dobrim izgledima da Nenad Nešić preuzme vođenje stranke, i pored svih protivljenja. Ako se desi suprotno, postaviće se pitanje daljeg opstanka DNS-a na politićkoj mapi RS. Krenimo