Politika 27.11.2021.

Dodik: Radović sa Alijinim komadantom u centru Sarajeva gradi zgradu, a nama priča o patriotizmu i poštenju

ČITANJE: 1 minuta

Lider SNSD Milorad Dodik rekao je za zamjenika predsjednika SDS Milana Radović da je na spekulativan način obezbijedio novac putem favorizovanja plate i da zbog toga više nije direktor banke.

On je čovjek koji je imao platu 80.000 KM, sada prosipa priču o tome kako je solidaran, inkulizan. Sa tim zarađenim špekulativnim novcem, koji je defektirao tako što je svojim partnerima dao kredite banke i sa tim istim sredstvima kupio kapital banke, otišao je u Sarajevo u čijem centru gradi sa komandantom neke paravojne jedinice Alije Izetbegovića najveći stambeni objekat u kome je prvi stan kupila ili dobila kćerka Bakira Izetbegovića. To je za mene put izdaje – rekao je Dodik.

Bilo bi korektno, smatra, da novac, ako ga je već zaradio u Srpskoj onda ga tu i uloži.

– Što niste došli ovdje u Prijedor, pa nešto uradili? I Prijedor je veoma profitabilan za gradnju stanova, ili u Banjaluci, Doboju, Trebinju. I u Bijeljini se grade stanovi koji su veoma traženi, a vi ste se opredijelili da odete u Sarajevo, taj novac iz Republike Srpske odnosite tamo i sada bi došli ovdje nama da držite predavanje o poštenju, patriotizmu, razvoju, socijalnom stanju i drugom, zaista je previše – rekao je Dodik.

(Srna/ N.S)