Politika 31.03.2023.

Dodik: Reagovaćemo adekvatno na bilo kakve mjere protiv Republike Srpske

ČITANJE: 2 minute

Reagovaćemo adekvatno na bilo kakve mjere protiv Republike Srpske, izjavio je lider SNSD-a Milorad Dodik nakon sastanka vladajuće koalicije u Banjaluci.

Dodik je naglasio da je pitanje imovine Srpske regulisano Ustavom i da se o tome ne može razgovarati.

– Ne želimo da rješavamo iznova pitanja koje su riješena Dejtonskim mirovnim sporazumom – poručio je Dodik.

Saglasni su, rekao je Dodik, da se o imovini ne može razgovarati.

– Naše je pitanje kako vratiti ono što je oduzeto Srpskoj – dodao je.

On je istakao da jedino budućnost BiH da se vrati izvornom Dejtonskom mirovnom sporazumu.

“Kada je riječ o Nacrtu izmjena i dopuna Krivičnog zakonika pozivamo sve zainteresovane da učestvuju u javnoj raspravi. Treba iskoristiti 60 dana javne rasprave kako bi se pokazalo da je Srpska demokratsko društvo”, dodao je Dodik.

On je ponovio da je Srpska ekonomski stabilna.

Dodik izjavio je danas da su politike koje zastupa vladajuća koalicija u Republici Srpskoj doprinijele političkoj i ekonomskoj stabilnosti Srpske, te sve boljem rejtingu na listama renomiranih međunarodnih organizacija.
Dodik je naglasio da Srpska ima snažnu koaliciju koja je veoma ujedinjena o političkim pitanjima, te da nema nijednog izazova koji bi mogao destabilizovati Srpsku.

“Koalicija je zaslužna za očuvanje stabilnosti Srpske, koja je politički i ekonomski stabilna i fiskalno funkcioniše. Srpska nije u krizi i izvršava sve svoje obaveze”, rekao je Dodik.

Napominjući da se redovno isplaćuju obaveze prema budžetskim korisnicima, on je dodao da se Srpska razvija kroz različite projekte, za koje izdvaja značajna sredstva.

“Veoma su neizvjesna globalna i regionalna ekonomska kretanja. Republika Srpska ostvaruje dobre rezultate. Pokrivenost uvoza izvozom se zadržala na nivou iz januara kada je bila 94 odsto, a sada je 92 odsto”, rekao je Dodik u Banjaluci nakon sastanka vladajuće koalicije.

On je istakao da u Srpskoj postoji dijalog sa socijalnim partnerima.

N.M.

Oznake: Milorad Dodik