Politika 22.05.2024.

Dodik: Rezolucijom potpisan kraj BiH, sutra ćemo predložiti mirni razlaz VIDEO

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je za RTRS da je odlukom o rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a potpisan kraj BiH i najavio da će sutra sa sjednice Vlade Srpske u Srebrenici federalnoj strani biti predložen mirni razlaz.

– Da li će to sve biti ubrzano ili u neko dogledno vrijeme to je stvar procesa. Mi biramo mirni razlaz i to ćemo predložiti sutra sa sjednice Vlade u Srebrenici. Predložićemo federalnoj strani – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da je Republika Srpska i FBiH su sporazumne strane Dejtonskog sporazuma, a time i Ustav BiH.

Naveo je da je u pitanju opsežna pokvarena intervencija međunarodne zajednice, međunarodnog faktora.

– Akcenat je na sve bacilo funkcionisanje zajedničkih institucija koje su opet oni svojim sponzorstvom i te kako rušili inkognito radi na tome da predlože i obezbijede podršku Njemačkoj. U tom pogledu ne obavještavaju organe BiH. Organe BiH koje oni tako forsiraju da funkcionišu nisu donijeli nikakvu odluku – navodi Dodik.

Predsjednik Srpske navodi da je očigledan primjer gdje je, kako kaže, jedan ambasador Ujedinjenih nacija podržan od strane bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

– Sve je to sramno i to znaju veoma dobro Amerikanci, Britanci, Nijemci i svi ostali koji se ovdje miješaju, vjerovatno kalkulišući da je to potrebno da se uradi jer će Srbi nekoliko dana galamiti, a onda će nestati – zaključio je Dodik.

Oznake: Milorad Dodik