DODIK: RS je sinonim za slobodu srpskog naroda, a Srbija je sinonim za naš život

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u Beogradu kazao da Srbi teže kroz vijekove da budu sabrani i okupljeni te da je poziv Aleksandra Vučića da se danas uoči Božića okupe predstavnici srpskog naroda iz cijelog regiona u glavnom gradu Srbije odlična ideja i poseban osjećaj.

“Nema boljeg dana od Božića da se okupimo i razgovaramo o specifikumu našeg naroda u Srbiji i regiji. Svi se ugledamo na Srbiju i želimo joj uspjeh. Vučić i Brnabić su nas obavijestili o mogućnostima pomoći svim srpskim zajednicama”, kazao je Dodik.

On je naglasio da Srbi žele očuvati mir i samo tome teže.

“Ponekad izgleda se povlačimo od napada prema srpskoj zajednici, a potpuno neopravdano su ti napadi usmjereni. Mi ne želimo konflikte. Mi želimo u BiH da izgradimo ustavnu poziciju srpskog naroda i Republike Srpske. RS je sinonim za slobodu srpskog naroda, a Srbija je sinonim za naš život. Želimo legalizovati taj pristup da ne smeta nikoga. Ako Bošnjaci iskazuju interese koji ne vrijeđaju druge, tako isto treba vrijediti i za nas”, smatra Dodik.

On je kazao da je potrebno očuvati snagu Srpske pravoslavne crkve, te dodao da se godinama uzurpira značajna imovina SPC u centru Sarajeva.

“Pokušavamo riješiti taj problem godinama i nismo uspjeli. To govori o odnosu i takva pitanja trebamo stavljati na dnevni red”, kazao je Dodik.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH se zahvalio Vučiću što je realizovao ideju da se na Badnji dan uoči Božića u Beogradu okupe predstavnici Srba iz zemalja regiona.

“Nismo se okupili da pravimo planove protiv drugih, trećih ili desetih već da ohrabrimo sebe da radimo za dobrobit našeg naroda”, zaključio je Dodik.

Osim Dodika tradicionalnom unošenju badnjaka u prostorije Generalnog sekretarijata predsjednika Republike Srbije u Beogradu prisustvovali su i premijerka RS Željka Cvijanović, premijerka Srbije Ana Brnabić, predsjednik Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorad Pupovac, predsjednik Demokratske partije Srba u Makedoniji i poslanik u Sobranju Ivan Stoilković, predsjednici Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske narodne partije Crne Gore Milan Knežević, kao i poslanik “Ujedinjene Crne Gore” u crnogorskom parlamentu Goran Danilović.

(klix.ba)

NOVI SIMBOLI BANJALUKE U toku pripreme za realizaciju tri međunarodna arhitektonska konkursa

Međunarodni arhitektonski konkursi na osnovu kojih će se definistati izgled kongresno konferencijske dvorane, mosta u Docu, te centralnog područja grada biće objavljeni do kraja februara. Radi se o projektima koji bi trebali s jedne strane da omoguće da Banjaluka dobije reprezentativne objekte koji će biti njeni simboli, a s druge strane da obezbijede privredni i

DODIK: SDA izigrala načelni dogovor

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Istočnom Sarajevu da je SDA izigrala raniji načelni dogovor i da je SNSD ponovo izigran od Bošnjaka kada je riječ o formiranju vlasti na nivou BiH. “Formirali smo Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i Kolegijum Doma. SDA je tu utrpala svoje kandidate, a onda su pobjegli

Fudbaleri Borca krenuli sa pripremama, čeka se Boateng

Prozivci u Fudbalskom klubu Borac koju je obavio trener Darko Vojvodić prisustvovala su 34 igrača, među kojima su i novajlije iz Voždovca Aleksandar Mirković i Aleksandar Pajčin koji se u banjalučkom prvoligašu nalaze na probi. 

ISKORISTITE NEODOLJIVU M:TEL PONUDU: HBO sadržaji za hladne januarske dane

Najbolji odmor nakon novogodišnjih tulumarenja, upravo je onaj koji ćete provesti u svom domu uz dobre filmove i serije. A za vaše potpuno uživanje ispred TV ekrana pobrinuo se i m:tel sa svojom aktuelnom ponudom za nove i postojeće korisnike TV Paketa – besplatan HBO dodatni paket koji možete da aktivirate do kraja januara i