Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /srv/users/serverpilot/apps/banjaluka/public/wp-content/themes/blnet/metaparams.php on line 70

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /srv/users/serverpilot/apps/banjaluka/public/wp-content/themes/blnet/metaparams.php on line 70

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /srv/users/serverpilot/apps/banjaluka/public/wp-content/themes/blnet/metaparams.php on line 70
Politika 02.10.2019.

DODIK: RS sada ima žandarmeriju, ali i svašta što još ne treba da se zna

ČITANJE: 3 minute

Milorad Dodik je izjavio da je opozicija u Srbiji, dok je bila na vlasti, imala priliku da uradi nešto po pitanju KiM, ali to nije učinila.

Srpski član Predsedništva BiH je ocenio da je Kosovo bilo izgubljena priča, dok ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije postavio kao najvažnije srpsko pitanje.

“Video sam da nisu imali nikakve kuraži. Kada god je trebalo neku važnu odluku tog vremena doneti, uvek su govorili ‘a stranci’, šta stranci? Ako je Vučić išta uradio, a jeste mnogo, učinio je to da Srbija vodi autentičnu srpsku politiku”, rekao je Dodik u intervjuu za “Alo”.

On je naglasio da su nekada strane ambasade određivale s kim će se predstavnici Srbije sastati i da li će se sastati, ko će biti predsednik vlade…

“Sada svi govore da je Kosovo tema. Vučić je na neki način sam sebi napravio problem. On dok nije postavio Kosovo kao najvažnije srpsko pitanje za razgovore, Kosovo je bilo izgubljena priča. Bilo je izgubljeno za svakog Srbina, svi su smatrali da je to gotova priča i da samo još nešto malo treba završiti oko one četiri opštine, a i za to se verovalo da će se nekom intervencijom stranaca integrisati u toku noći”, rekao je Dodik.

On je dodao da je Vučić, kada je došao na vlast, rekao da niko ne može ponižavati Srbiju i da nije dozvolio da na taj način Srbija izgubi sve.

“Krenuo je u pregovore. A sada se digla ona Srbija koja je to ranije mogla lakše da reši nego Vučić. Sada ona kao brani Kosovo od Vučića. To je neverovatno”, ocenio je srpski član Predsedništva BiH.

Dodik je, kako prenosi list, poručio da je uprkos brojnim zlonamernim napisima u nekim medijima i ogromnim pritiscima koji svakodnevno dolaze sa Zapada, stepen bezbednosti u RS visok i građani nemaju razloga za brigu.

“U Srpskoj ne može doći do sukoba, građani treba da žive smireno, ja im garantujem da ovde nikakvih sukoba neće biti. Može biti podvala, imamo mi terorista u BiH koji mogu nešto da naprave, ali ovde u Srpskoj niko nikoga neće slati u rat, ovde neće biti rata, RS će se braniti i odbraniti i dodatno ojačati i osamostaliti putem političkog procesa”, kazao je Dodik.

Na konstataciju da RS sada ima i Žandarmeriju, Dodik je rekao da RS ima “svašta što vi ne znate i ne treba da znate”.

On je naglasio da, od momenta kada je prvi put stao na čelo RS, nijedan njegov dan nije prošao bez raznoraznih pritisaka, koji neretko dolaze sa Zapada.

“I dan-danas je tako, oni nađu neke kvaziintelektualce, kvazinovinare, pijandure po Beogradu, koji pišu svašta o nama, a niko nije došao ovde da vidi kako se mi borimo, da vide grad koji smo napravili u poslednjih 20 godina, a koji izgleda kao pravi evropski grad, čist, uredan, fin, ljudi su fino obučeni, zadovoljni i, naravno, sa željom da bude bolje”, rekao je Dodik.

Kako je dodao, “oni iz ćumeza i kafana u Beogradu pišu razne negativne tekstove, a nema šanse da se u bilo kom mediju u Sarajevu nađe Srbin da piše i podržava RS, dok u Beogradu možete da nađete medije gde dođu Bošnjaci novinari koji kleveću Srpsku”.

“Beograd pokazuje svoju veličinu u činjenici da može i to da istrpi, a mi u RS pokazujemo snagu da nam takvi napisi ne mogu ništa, pa ni da nas iznerviraju”, poručio je Dodik.

(Agencije, Alo)

Oznake: Milorad Dodik