Vijesti 11.04.2017.

Dodik: Rusko-srpski centar obilježiće trajno naše postojanje

ČITANJE: 1 minuta

Izgradnja monumentalnog rusko-srpskog vjerskog i kulturnog centra u Banjaluci trajno će obilježiti naše postojanje na ovim prostorima, rekao je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nakon potpisivanja ugovora o darivanju zemljišta Građevinskog preduzeća /GP/ “Krajina” crkvenoj opštini Banjaluka, za gradnju ovog objekta.

Dodik je rekao da će ovaj centar u naselju Krajina imati površinu od oko 6.500 metara kvadratnih.

On je naveo da će naredni korak biti formiranje odbora za izgradnju, nakon čega će se obratiti Ruskoj pravoslavnoj crkvi u vezi sa projektovanjem, kako bi dobili objekat koji će biti duhovni, vjerski i kulturni centar.

“Centar će uz crkvu imati i druge sadržaje koji će moći da promovišu rusku kulturu”, rekao je Dodik.

Potpisivanju ugovora, pored Dodika, prisustvovali su i episkop banjalučki Jefrem, te Borko Đurić, direktor Građevinskog preduzeća “Krajina”.

“Ideja je pronikla neposredno poslije Prvog svjetskog rata ali evo tek danas su se stekli svi uslovi da se krene u realizaciju”,  istakao je banjalučki Jefrem.

Direktor GP “Krajina” Borko Đurić je u ime akcionara te firme prenio riječi njihovog ponosa što su u prilici da budu dio ovakvog grandioznog projekta koji bi trebalo da produbi odnose srpskog i ruskog naroda.

“Nastojaćemo da kao graditelji na najbolji način realizujemo ovaj projekat”, rekao je Đurić.

Savjetnik u Ambasadi Rusije u BiH Petar Frolov izrazio je zadovoljstvo što je počela realizacija ovog projekta, te izrazio očekivanje da će dočekati otvaranje ovog centra.

(Nezavisne)

Oznake: Milorad Dodik