Region 26.10.2021.

DODIK SA MILANOVIĆEM: Ostvariti legitimno predstavljanje sva tri naroda u BiH

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se danas u Zagrebu sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem.

U saopštenju Kabineta predsjednika Hrvatske se ističe da je sastanak Milanovića sa Dodikom nastavak aktivnosti u cilju stabilnosti i funkcionisanja BiH, te ostvarenja legitimnog predstavljanja sva tri konstitutivna naroda u skladu sa Dejtonskim sporazumom.

“S tim ciljem Milanović je ranije održao sastanke sa Bakirom Izetbegovićem, predstavnikom bošnjačkog naroda i Draganom Čovićem, predstavnikom hrvatskog naroda u BiH”, ističe se u saopštenju.

Nakon sastanka, na društvenim mrežama se oglasio i SNSD:

Dodik: BiH decenijama bez stvarnog suvereniteta

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastao se večeras u Zagrebu sa predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem i upoznao ga o uzrocima aktuelne političke krize u BiH.

Dodik je naglasio da decenijama unazad BiH nema stvarni institucionalni suverenitet, jer četiri stranca, troje stranih sudija u Ustavnom sudu BiH i visoki predstavnik, destabilizuju BiH, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva, prenosi RTRS.

Dodik je ponovio da se zalaže za teritorijalni integritet BiH, ali i povratak izvornom Dejtonu što znači vraćanje nadležnosti entitetima koje su oduzete protivustavnim djelovanjem Kancelarije visokog predstavnika.

(SB)