Biznis 21.04.2021.

Dodik: Samostalnost Republike Srpske se ne može uslovljavati novcem

ČITANJE: 1 minuta

Nismo željeli da se odreknemo naše države kako je to tražio MMF u svojim uslovima, rekao je Milorad Dodik, srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a povodom emitovanja obveznica Republike Srpske na Londonskoj berzi.

“Republika Srpska je plaćena životima i zbog toga se njena samostalnost ne može uslovljavati novcem! Umjesto toga, zajedno sa ostalim državama smo na Londonskoj berzi emitovali obveznice i tako prikupili sredstva za pomoć privredi, zdravstvu i nove javne investicije. Najveći broj kupaca obveznica Srpske je iz inostranstva, najviše iz Velike Britanije, SAD, Švajcarske i Njamačke, što pokazuje koliko je povjerenje u ekonomski sistem koji smo izgradili”, istakao je Dodik.

Republika Srpska drži kontrolu svojih finansija, svojih obaveza i svojih dugova, naglasio je Dodik.

“Ono što je veoma važno za Republiku Srpsku i njenu budućnost jeste da se ona prepoznaje na međunarodnom finansijskom tržištu, a time i političkom tržištu kao solidan partner, partner koji izvršava svoje obaveze. Ovim je Republika Srpska dobila još jedan znak plus ispred svega onoga što smo činili u ovom vremenu”, istakao je Dodik, a prenosi ATV.

Oznake: Milorad Dodik