Vijesti 05.01.2022.

Dodik: Sankcije su odraz nemoći

ČITANJE: 1 minuta

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik danas je komentirao najavu objave američkih sankcija protiv osoba iz Bosne i Hercegovine.

Komentirajući informaciju o današnjoj objavi sankcija protiv osoba iz BiH, koju je medijima najavila ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković, Dodik se prvo okomio na Turković.

“Bisera Turković je političko nedonošče. Sankcije su moguće, međutim to je više neka njihova nemoć nego demonstracija moći. Bisera Turković je njihov portparol”, kazao je Dodik.

Dodao je da ga sankcije ne zabrinjavaju posebno, a kaže da u “EU nema saglasnosti među državama da se one uvedu”, piše Klix.

“Što se Amerike tiče, oni se ionako arogantno ponašaju. To im je beskoristan posao. A Bisera Turković se tome raduje. To je samo pokazatelj stanja u BiH. Zamislite ozbiljnog ministra koji se raduje sankcijama ljudima u vlastitoj zemlji”, dodaje Dodik.

Upitan ima li RS ikakav spreman odgovor na sankcije Dodik je ponudio konfuznu konstataciju: “Naš odgovor je jasan. To su njhove sankcije, nisu naše”.

Potom je ponovio da mu je žao što on i RS imaju problem sa SAD-om.

“Ali ono što kažu sekundarni službenici nije Sveto pismo. Nemam namjeru da tražim vizu u SAD-u, taman da mi sutra ukinu sankcije. Krajnje vrijeme je da mi pokušamo imenovati svoje specijalne izaslanike za borbu protiv korupcije da idu da se bore protiv korupcije u Americi ili Velikoj Britaniji”, dodao je Dodik.

(E.M)

Oznake: Milorad Dodik