Politika 21.10.2020.

DODIK: Saslušanje uobičajena i nesporna mjera, NEŠIĆ: Ako budem uhapšen, to će biti progon

ČITANJE: 2 minute

Milorad Dodik, predsjednik SNSD rekao je da su podnošenje prijave Okružnom javnom tužilštvu Banjaluka protiv predsjednika DNS, Nenada Nešića, i poziv na saslušanje u MUP RS, uobičajene mjere koje preduzimaju odgovorne strukture vlasti.

Stvorila se loša atmosfera u korišćenju resursa javnih nabavki i u tom pogledu se preduzimaju mjere koje su običajene za odgovorne strukture vlasti i tu nema nema ništa sporno – rekao je Dodik, prenosi Srpskainfo.

Poručio je da će se na isti način ponašati i prema kadrovima iz SNSD.

“Otrovne strijelice lete zbog naše snage”

“Sve što sam radio, radio sam u skladu sa zakonom i pravilnikom, odlukama Vlade Republike Srpske. Između ostalog plan poslovanja i javnih nabavki usvaja i daje konačnu riječ Vlada RS. Sve što je rađeno, rađeno je u skladu s tim”.

Poručio je ovo predsjednik DNS Nenad Nešić, koji je danas pozvan u MUP Republike Srpske na informativni razgovor.

U razgovoru za Klix Nešić kaže da je na funkciji v.d. direktora Puteva RS sve radio po zakonu, a da je konačnu riječ u tome davala Vlada RS.

– Da li će mene uhapsiti ili neće, to ne znam, ali smatram da bi se u slučaju mog hapšenja radilo o političkom progonu – govori Nešić.

On ističe da “otrovne strelice iz dojučerašnjeg koalicionog partnera SNSD-a prema DNS-u lete zbog snage koju ima Demokratski narodni savez”.

– Vjerovatno znaju kako nije isto kada je DNS na jednoj ili drugoj strani. DNS može donijeti neku prevagu u budućnosti – kazao je Nešić.

Da li će preći na onu “drugu” stranu gdje su PDP i SDS, Nešić nije želio odgovoriti konkretno.

– DNS je na svojim organima donio odluku i tamo je sve jasno rečeno – kazao je.

Na pitanje kako komentariše podršku lokalnog DNS na Palama kandidatu za načelnika iz PDP-a, Nešić kaže da je to legitimna odluka i da će se 16. novembra vidjeti da li je bila ispravna.

(SB/Banjaluka.net)