Politika 22.03.2019.

DODIK: Sastanak sa SDS-om i PDP-om je moguć i u ponedeljak, ali to već liči na trakavicu

ČITANJE: 2 minute

Lider Saveza nezavisnih socijademokrata Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da je ponedjeljak novi termin sastanka ove stranke sa PDP i SDS.

Nakon što je rukovodstvo PDP i SDS odgodilo današnji sastanak jer su, kako kažu, kasno dobili poziv, Dodik je rekao da im pisani poziv neće uputiti, već će dogovoriti telefonski.

– Ta trakavica traje duže vrijeme. Ja sam razgovarao s njima oko zakazivanja sastanka. Stalno su govorili da to treba u narednom vremenu, da treba posebno da se organizuje, međutim, sad sam došao u poziciju da je krajnje vrijeme da kažemo jeste ili nije. Imajući u vidu neke najave završnih sastanaka vezano za izbor Savjeta ministara ja sam mislio da je to potrebno da uradimo danas kako bismo iduće sedmice, kada očekujemo te završne sastanke, imali jasnu sliku o svemu tome. Razumijem da su zauzeti, SNSD stoji na raspolaganju. Ponudićemo da sljedeći termin bude ponedjeljak popodne, jer u utorak i srijedu moramo na druge sastanke. Predlažemo da bude što prije moguće. Ako ne može danas, predlažemo ponedjeljak popodne. Nećemo poslati poziv, pokušaćemo da kontaktiramo s njima. Mislim da je sve postalo bezvezno, dovoljno bi bilo da, shodno interesima koje imamo svi zajedno, raščistimo situaciju – rekao je Dodik.

On se osvrnuo na izjavu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića koji je rekao da SNSD želi uvući SDS u Savjet ministara kako bi podijelili “goruku pilulu” zvanu NATO.

– Niko nikoga ne tjera. Čuo sam izjave Šarovića koji pretpostavlja šta je cilj SNSD. Mi znamo svoje ciljeve, neka se on bavi svojom organizacijom, ne našom. Šarović, koji glumi samozadovoljnog tipa, pokušava da drži lekcije šta neko treba da radi. Imamo jasne politike. Nemamo problem sa NATO, možda on ima problem. Nije potrebno da se u javnom prostoru stvari postavljaju na taj način prije nego što se sjedne da razgovaramo. Ja ne pretpostavljam šta je politka SDS, ja znam šta je njihova politika, ali ne govorim o tome javno. To je njihov problem – dodao je Dodik.

(Srpskainfo)

Oznake: Milorad Dodik