Politika 24.01.2018.

Dodik: Savez za promjene tražio moje privođenje

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da je od Srbije i drugih zemalja traženo njegovo privođenje i da su iza tog zahtjeva stajale stranke Saveza za promjene (SzP), koji, kako je naveo, izmišljotinama i lažima nastoji da degradira pojedince i institucije Srpske.

“Od Srbije, odnosno njenih bezbjednosnih institucija to su tražili prije godinu dana. Da apsurd bude veći, nije Srbija jedina zemlja od koje su oni (Savez za promjene) to tražili”, rekao je Dodik za “Glas Srpske”.

Povodom istrage koju je protiv njega nekoliko godina vodilo Tužilaštvo BiH o kreditu koji mu je Pavlović banka odobrila za kupovinu vile u Beogradu, ali nikada nisu saopšteni njeni rezultati, niti je podignuta bilo kakva optužnica, Dodik je naveo da je riječ o gnusnim lažima i bezakonju, što potvrđuje činjenica da su sprovodili istragu u vezi sa kupovinom vile i Pavlović bankom.

“Sve je vještačio vještak iz Tuzle, a kako nisu bili zadovoljni tim vještačenjem, naložili su da to radi vještak iz Sarajeva. Takva vrsta gnusnih laži je kratkog daha, ali valja sve to izdržati. Njihove namjere su providne i dokazuju da su spremni svim da se služe zarad ostvarivanja svojih ciljeva”, naglasio je Dodik.

On je rekao da očekuje niske udarce i salvu laži, i da će to biti naročito izraženo kada se zahukta predizborna kampanja, te istakao da je narod “pročitao” stranke koje su okupljene u Savezu za promjene čiji kredibilitet pada iz dana u dan.

“Ja im tu ne mogu pomoći. Neka se dave u vlastitom blatu jer su sami izabrali taj put. Umjesto da zajedno radimo na jačanju Srpske, očito je da oni na drugim adresama traže sagovornike i na sve načine nastoje zaobići institucije Srpske i njene zvaničnike i da im naštete”, rekao je Dodik.

On smatra sramotnim to što Savezu za promjene smeta odlična saradnja Republike Srpske sa Srbijom koja se ogleda u brojnim zajedničkim projektima kojih će biti još više, budući da će se saradnja i dalje razvijati.

“Izbori će pokazati ko štiti interese Srpske, a ko ih urušava. Znam da će nasrtaja i podvala biti još, ali na njih sam navikao i svijetla obraza mogu izaći pred narod u svakom dijelu Srpske i Srbije. Za njih nisam siguran, ali to je njihov problem”, rekao je Dodik.

(Srna)

Oznake: Milorad Dodik