Politika 29.01.2021.

DODIK SE IZVINIO: Nisam je htio povrijediti

ČITANJE: 1 minuta

Predsjedavajući predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je kako je za članicu CIK-a Vanju Bjelicu Pritinu govorio s političkog aspekta, a ne privatog te joj uputio izvinjenje.

“Ja sam se prema njoj odnosio tako zato što istina o njoj ima političke konotacije. Ako je ona razumjela da je to individualno, da je vrijeđanje njenog dostojanstva, ja se izvinjavam, jer nisam htio da povrijedim njeno dostojanstvo”, rekao je Dodik danas na konfenerenciji za novinare, prenosi Klix.

Podsjećamo, zbog neprimjerenih izjava Milorada Dodika o članici Centralne izborne komisije BiH Vanji Bjelici Prutini, ova ustanova je  protiv njega podnijela prijavu.

Dodik navodi kako ostaje pri tome da “političko Sarajevo” želi što više Srba poput Prutine u institucijama BiH, kao i to da njena uloga ima političku konotaciju.

“Kada sam govorio o personama u CIK-u, nikada to nisam činio prema njima individualno, nego kao o političkim ljudima. Biti član CIK-a je svakako politička stvar”, kazao je.

Još je naveo da je on osoba koja je najviše tužena iz Federacije BiH, a da ne živi tu, te da mu je pravosuđe na “razne bljuvotine o njemu” samo reklo da se s tim mora boriti jer je javna ličnost.

(E.M)

Oznake: Milorad Dodik