Sport 17.12.2022.

Dodik se upisao u knjigu žalosti povodom smrti Siniše Mihajlovića (FOTO)

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upisao se u knjigu žalosti u Muzeju Fudbalskog kluba Crvena zvezda u Beogradu povodom smrti fudbalske legende Siniše Mihajlovića.

Dodik je rekao da ovo nije pozdrav, jer Siniša ostaje u sjećanjima, objavljeno je na sajtu Fudbalskog kluba Crvena Zvezda.


“On je obilježio, ne samo fudbalsku sferu života, nego i vrijeme u kom je živio”, istakao je Dodik.

On je dodao da su nesumnjive vrijednosti koje je Siniša Mihajlović promovisao putokaz za mlade i uspješne ljude, da se bave ne samo sportom, već i da čuvaju odnos prema porodici, društvu i patriotizam.

Dodik je naveo da, kad je riječ o Siniši, privrženost porodici je vrijednost koja je u osnovi svega.

“Teško je naći riječi, čini se da nešto ostane nedorečeno, ali trebamo biti ponosni što smo živjeli u vremenu Siniše Mihajlovića i što smo ga poznavali. Karakterisao ga je dobar odnos prema svim ljudima, lično smo se poznavali, družili na skupovima, a neposrednost koju je imao, kao i privrženost prema ljudima, kraju, vrijednostima fascinantna”, istakao je on.

Dodik je naglasio da je posebna emocija u činjenici da je otac Siniše Mihajlovića iz njegovog kraja i da su veoma tužno svi primili vijest o Sinišinoj smrti.

“Znali smo da se bori, bili uz njega, vjerovali da će pobijediti, ali bolest je jača od želje miliona nas da Siniša pobijedi. Nije uspio, ali je ostavio nesumnjiv trag. LJudi ne odlaze kad se sahrane, jer sjećanje na njih živi vječno i tako će biti i s njim”, naveo je Dodik.

Siniša Mihajlović preminuo je juče u Italiji poslije duge i teške bolesti.

(Srna/Z.M)