Politika 14.05.2016.

Dodik se zahvalio opoziciji što je na miran način organizovala svoj skup

ČITANJE: 1 minuta
dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da, iako se njegovi i stavovi opozicije duboko razmimoilaze, zahvaljuje opoziciji što je danas svoj skup u Banjaluci organizovala na miran i civilizovan način.

Dodik je ocijenio da je Republika Srpska danas, bez ikakve dileme, manifestovala svoj puni demokratski kapacitet i zrelost.

“Organizovati dva skupa u isto vrijeme na razdaljini od kilometar, a bez ikakvih incidenata ili sukoba, mogu samo ozbiljne, uređene i demokratske zemlje. Ponosan sam što je Republika Srpska danas dokazala da je jedna od njih”, poručio je Dodik.

Skupovi vlasti i opozicije u Banjaluci završeni su bez incidenata, a Trg Krajina, gdje je održan protest podrske vlasti i park “Mladena Stojanovića”, gdje je bila opozicija, čiste komunalne službe.

Učesnici mitinga u organizaciji vlasti, iz cijele RS – Dervente, Trebinja, Srbca, Kotor Varoši, poslije skupa su se uputili ka svojim autobusima, parkiranim na staroj autobuskoj stanici u tom gradu.

Učesnici antivladinog protesta takođe su “u miru” napustili park “Mladen Stojanović”. Zgrade vlade I parlamenta RS za vrijeme održavanja skupova obezbjeđivale su jake policijske snage.

Protesti su inače “podigli” bezbjednosne mjere policije i RS i BiH, budući da je bilo informacija da je moguć dolazak ekstremističkih grupa i pojedinaca, sa ciljem izazivanja nereda.

Ministar policije RS Dragan Lukač je ranije danas rekao da je policija vratila oko 150 osoba koje su se u Banjaluku uputile da, kako je rekao, prave nerede. Skupove u centru Banjaluke obezbjeđivalo je 2. 000 pripadnika policije.

(Agencije)