Vijesti 28.04.2019.

DODIK: Slaveći dan Hristovog vaskrsnuća – obnavljamo i jačamo vjeru

ČITANJE: 2 minute

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, arhijerejima i sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

Dodik je poručio da je Vaskrs najveći hrišćanski praznik čije su poruke sadržane u temeljnim civilizacijskim vrijednostima koje su duboko ukorijenjene u tradiciji pravoslavnih hrišćana.

U čestitki se naglašava da slaveći radosni dan Hristovog vaskrsnuća, obnavljamo i jačamo vjeru, ljubav, nadu, uzajamno poštovanje i solidarnost među ljudima.

“U iščekivanju najvećeg praznika, ispunjeni plemenitim mislima i srca punog radosti pozdravljam vas tradicionalnim pozdravom: Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse”, navodi se Dodikovoj čestitki.

Dodik je vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti poželio da predstojeće praznične dane provedu u dobrom zdravlju, slozi i radosti sa svojim najbližim, saopšteno je iz kabineta predsjedavajućeg i srpskog člana Predsjedništva BiH.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas najveći hrišćanski praznik – Vaskrs kojim se slavi vaskrsenje Isusa Hrista iz mrtvih i koji predstavlja suštinu hrišćanske vjere.

CVIJANOVIĆ: Vaksrs da podari mir 

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je najveći hrišćanski praznik Vaskrs NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavim vjernicima.

“Neka nam radost Hristovog vaskrsenja u danima ovog praznika nad praznicima podari mir, ispuni nas istinskim hrišćanskim vrijednostima i pruži nam vjeru da savladamo iskušenja”, poručila je Cvijanovićeva u čestitki.

Ona je poželjela svima da ovaj hrišćanski praznik provedu u radosti, praštanju i slozi, uz pozdrav “Hristos voskrese – vaistinu voskrese!”, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske.

VIŠKOVIĆ: Vaskrs proslaviti u miru, zdravlju i radosti

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je NJegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, svim arhijerejima, sveštenstvu, monaštvu i pravoslavnom narodu srpskom čestitku povodom najvećeg hrišćanskog praznika – Vaskrsa, sa željom da ga proslave u miru, zdravlju i radosti.
Višković je u ime Vlade Republike Srpske i u svoje ime poželio da ovaj praznik bude podstrek za svako dobro djelo kako na ličnom, tako i opštem planu izgradnje i napretka društva.

“Neka ovaj sveradosni praznik bude podstrek za svako dobro djelo, kako na ličnom, tako i opštem planu izgradnje i napretka našeg društva; njezi i očuvanju našeg identiteta, ali i usvajanja svih zdravih i istinski korisnih civilizacijskih dostignuća i vrijednosti! Hristos vaskrse – vaistinu vaskrse”, navodi se u čestitki predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića.

(Srna)