Politika 28.09.2021.

DODIK: SNSD će zatražiti posebnu sjednicu NSRS o odluci Ustavnog suda BiH

ČITANJE: 1 minuta

SNSD će zatražiti održavanje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, gdje ćemo poseban akcenat imati na odluke Ustavnog suda BiH, rekao je srpski član Predsjedništva i lider SNSD-a Milorad Dodik.

– Ustavni sud BiH se ponašta neustavno. Naš prijedlog će biti da se odbace svi zakoni izvan Dejtonskog sporazuma, a da se nekim poput SIPA da razuman rok da u nekoliko dana napuste prostor Republike Srpske – istakao je Dodik nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, prenosi RTRS.

Istako je da odnos prema funkciji visokog predstavnika u BiH ostaje ista.

– On ne postoji. Svaka njegova odluka za nas je ništavna, i niko sa njim neće razgovorati. Može da radi šta hoće, ali njegove odluke nemaju nikakvu snagu. Ostalo je još malo borbe daga diskvalifikujemo u cijelosti i to ćemo i uraditi – istakao je Dodik.

Što se tiče rada u zajedničkim institucijama, Dodik je ponovio da že SNSD nastaviti da se ponaša u skladu sa odlukama Narodne skupštine Republike Srpske.

Prema njegovim riječima, aktivnosti u vezi sa sjednicom korodinisaće sa koalicionim partnerima i drugim poliitičkim partijama.

(SB)

Oznake: Milorad Dodik