Politika 10.03.2016.

Dodik: SNSD, DNS i SP zajedno na izbore

ČITANJE: 2 minute
dodik
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je, u Prijedoru, da je SNSD-a odlučan da se što bolje pripremi za predstojeće lokalne izbore i da je cilj osmisliti projekte i programe za rješavanje problema građana.

Uoči sastanka sa predstavnicima gradskih i opštinskih odbora SNSD-a iz Izborne jedinice jedan, Dodik je rekao da će, nakon razgovora sa predstavnicima ove stranke u svim izbornim jedinicama u Republici Srpskoj, biti održane sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora SNSD-a na kojima će biti utvrđene jasne politike djelovanja pred i nakon izbora.

Dodik je rekao da SNSD želi da bude što spremniji za opštinske izbore koji će biti raspisani u maju.

– U Prijedor smo došli da otvoreno razgovaramo sa rukovodstvima gradskih i opštinskih organizacija o ukupnim društvenim odnosima, kao i o situaciji unutar partije i njenim organizacionim sposobnostima- naveo je Dodik.

Prema njegovim riječima, stranački rukovodioci sa ovog nivoa informisani su o svim aspektima situacije u Republici Srpskoj i regionu, na nivou BiH i odgovorima SNSD-a na sva aktuelna pitanja u vezi sa odnosima u BiH i Srpskoj i o koalicionoj saradnji sa partnerima na nivou Republike Srpske, te o potrebi koalicionog dogovora za lokalne izbore.

– Dogovorili smo se da zajedno nastupimo na lokalnim izborima širom Republike Srpske, što znači SNSD, DNS i Socijalistička partija i druge partije, organizacije i udruženja- rekao je Dodik.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a u Prijedoru Drago Tadić rekao je da u Izbornoj jedinici jedan očekuju sigurnu pobjedu.

Tadić je naveo da je ovo bila prilika da se predsjedniku i potpredsjednicima stranke predoči situacija u opštinskim odborima Izborne jedinice jedan i da se dobije informacija o budućim koracima.

Sastanku sa predstavnicima Gradskog odbora Prijedor i opštinskih odbora SNSD-a Oštra Luka, Novi Grad, Kozarska Dubica, Krupa na Uni i Kostajnica prisustvovali su i potpredsjednici stranke Željka Cvijanović i Nikola Špirić.

(Agencije)