Politika 05.08.2021.

DODIK: SNSD nije odustao od Banjaluke, niti će odustati

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je prvom mjesnom izbornom konferencijom u gradskoj organizaciji SNSD-a Banjaluka, koja se večeras održava u Krupi na Vrbasu, počela dodatna konsolidacija SNSD-a u Banjaluci.

Dodik je rekao novinarima u Krupi na Vrbasu da SNSD nije odustao i da neće odustati od Banjaluke u smislu jačanja njenih kapaciteta.

“To činimo sa republičkog nivoa, a činićemo i kroz lokalnu skupštinu”, rekao je Dodik.

On je istakao da će na narednim lokalnim izborima doći do veoma snažne rehabilitacije SNSD-a na poziciji gradonačelnika Banjaluke.

Dodik je rekao da je to veoma važno, jer gradonačelnik Banjaluke treba korenspondirati sa svim drugim nivoima vlasti.

“Naše politike su bile najodgovornije za Republiku Srpsku, Banjaluku i ovaj narod i naša politika će kao takva ostati snažna i sprovodiće se u čitavoj Srpskoj”, rekao je Dodik.

On je dodao da politike SNSD-a imaju veliki uticaj i na politike koje se ostvaruju na nivou BiH, te na politike koje se vode na regionalnom i globalnom nivou.

“Mi imamo velike međunarodne prijatelje u Rusiji i Kini koje su to pokazale u Savjetu bezbjednosti štiteći međunarodno pravo i pravo same Republike Srpske”, rekao je Dodik i dodao da su predstavici Kine u Savjetu bezbjednosti ukazali da se treba čuti i ono što govori Srpska.

Dodik je naglasio da SNSD nastavlja sa tim politikama i osiguraće najbolji status i stabilnost za Republiku Srpsku.

Osim Dodika, prvoj mjesnoj izbornoj konferenciji u gradskoj organizaciji SNSD-a Banjaluka, koja se održava u Krupi na Vrbasu, prisustvuju potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović i predsjednik Gradskog odbora Banjaluka Vlado Đajić.

(Srna/SB)

Oznake: Milorad Dodik