Politika 29.01.2022.

Dodik: SNSD vodi odgovornu politiku

ČITANJE: 1 minuta

Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ vodi odgovornu politiku koja podrazumijeva da se na lokalnom nivou okupe svi koji žele da doprinesu projektima razvoja i ova stranka će uvijek podržati lokalni dogovor, rekao je u Prnjavoru lider stranke Milorad Dodik.

Dodik je naveo da je došao u Prnjavor da bi čuo nove planove, ali i da podstakne i podrži sve što načelnik opštine Darko Tomaš i njegov saradnički tim imaju u planu za dalji razvoj lokalne zajednice, istakavši da vidi veliki entuzijazam koji treba podržati.

“Mi ćemo sa republičkog, a tamo gdje bude potrebno i sa zajedničkog nivoa, učiniti sve da Prnjavor dobije podršku. Jučerašnjom promjenom skupštinske većine koju ponovo ima SNSD u Prnjavoru stvoreni su uslovi da se nastavi sa razvojem ove opštine”, rekao je Dodik komentarišući SNSD-ovo formiranje nove koalicione većine sa odbornicima DNS-a u lokalnom parlamentu.

Lider SNSD-a istakao je da su u Prnjavoru dosadašnjim odgovornim radom lokalne vlasti stvorene fenomenalne pretpostavke za ekonomski razvoj.

“Prolazak auto-puta i izgrađena petlja sve to dimenzioniraju na poseban način i bilo bi šteta da se nastavi sa lokalnim političkim blokadama koje sprečavaju ukupan razvoj”, rekao je Dodik.

Na jučerašnjoj sjednici Skupštine opštine Prnjavor SNSD je formirao novu skupštinsku većinu u kojoj je 11 odbornika ove stranke, po jedan odbornik NDP-a i Socijalističke partije i trojica DNS–ovih odbornika.

U opozicionom bloku koji predvodi SDS sada se nalazi 13 odbornika.

(Srna, E.M)

Oznake: Milorad Dodik