Politika 23.01.2016.

Dodik: Spreman sam da raspišem izbore u RS, ako će istog dana biti i na nivou BiH

ČITANJE: 3 minute
Dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je spreman da raspiše izbore u Srpskoj, ukoliko će istog dana biti održani i na nivou BiH.

Dodik, koji je predsjednik SNSD-a, naveo da je to njegov odgovor opoziciji u Republici Srpskoj koja stalno traži izbore.

-Pun sam energije i biću predsjednik još tri godine, nakon čega ću ponovo da se kandidujem i pobijedim. To ću učiniti jer imam protivnike u opoziciji koji su loši ljudi, koji ne mogu lični osjećaj da prevaziđu baveći se politikom. LJudi koji mrze ne mogu da vode nikoga. Ja nikoga ne mrzim, oni me vesele i daju snagu da idem dalje- rekao je Dodik novinarima u Derventi nakon sastanka sa opštinskim odborima SNSD-a iz Izborne jedinice četiri.

On je dodao da je potreban konsenzus za održavanje svih izbora, te da će SNSD dati pristanak za njihovo održavanje.

Dodik je podsjetio da je SDS nedavno izašao u javnost i rekao da ima većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske i da je Mićo Mićić kandidat za predsjednika /Vlade/.

-Vidljivo je da to nije bila istina. Sljedeća njihova faza je traženje izbora, a ako i to ne uspije idu na radikalizaciju političke situacije- zaključio je Dodik.

Predsjednik Dodik izjavio je  da su sve stranačke opštinske organizacije prošle period konstituisanja i dodatnog jačanja i da su spremne za učešće na predstojećim lokalnim izborima.

Dodik je danas u Derventi, nakon sastanka sa predstavnicima opštinskih odbora stranke iz Izborne jedinice četiri, kojoj osim Dervente pripadaju Brod, Modriča i Vukosavlje, rekao novinarima da je, osim aktuelnog kadrovskog jačanja stranke za predstojeće lokalne izbore, razgovarano i o političkoj situaciji u Republici Srpskoj.

-Na opštim izborima imali smo deficit glasova u Izbornoj jedinici četiri, ali smo analizirali nedostatke, izvršili rekonstrukciju i konsolidaciju odbora. U Republici Srpskoj imaju organizacije gdje treba da se uključimo, ovih dana uputićemo se ka Bijeljini da rješavamo taj problem- dodao je Dodik.

Komentarišući presudu koju je dobio na Sudu protiv predsjednika SDS-a Mladena Bosića, Dodik je rekao da je sud utvrdio da Bosić nije govorio istinu i da onaj ko je spreman da laže na javnoj sceni, treba da bude kažnjen.

-Sa tom etiketom Bosić će morati da se suoči. Moraće da plati 6.000 KM, čime nisam zadovoljan, jer sam očekivao najveću kaznu. Onaj ko je spreman da laže na javnoj sceni, treba da bude kažnjen- istakao je Dodik i ocijenio da je Republici Srpskoj potreban novi Zakon o kleveti, koji će predložiti.

Dodik je pohvalio aktivnost pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske na rasvjetljavanju slučaja u kojem su učestvovali pripadnici Specijalne policije i dodao da to nije slučaj u Federaciji BiH, gdje ima pet neriješenih pljački.

Sastanku u Derventi su, osim rukovodstva lokalnih odbora SNSD-a iz Dervente, Broda, Modriče i Vukosavlja, prisustvovali potpredsjednik SNSD-a Željka Cvijanović i drugi visoki funkcioneri stranke.

(Agencije)