Politika 29.01.2021.

Dodik: Srpska dobija 100.000 vakcina iz Rusije

ČITANJE: 1 minuta

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da će Republika Srpska obezbijediti oko 100.000 vakcina koje će stići u februaru iz Rusije, od različitih proizvođača.

Dodik je napomenuo da je juče razgovarao sa važnim ljudima i da će se vakcinaciji pristupiti prema planu i programu Vlade Republike Srpske.

“Vakcine će biti besplatne i neće biti komercijalizovane i u tom pogledu ne treba da se spekuliše, a svim građanima treba dati mogućnost izbora vakcinisanja”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je najavio da će Republika Srpska u narednim sedmicama biti u prilici da pokrene proces vakcinacije.

Dodik je naveo da ne zna kakva je situacija u vezi sa vakcinama u Federaciji BiH, ali da je očigledno da je direktnim kontaktima potrebno obezbijediti vakcine.

“Najave koje dobijamo iz EU da će zatvoriti tržište vakcina nije optimistično. EU se nije snašla ni na početku pandemije i nije se snašla ni oko vakcina i to može da bude ozbiljan problem povjerenja u osnovne vrijednosti same EU, a to je prije svega solidarnost”, ocijenio je Dodik.

(Srna, E.M)