Vijesti 07.05.2016.

Dodik: Srpska je pokazala svoju trajnu opredijeljenost za mir

ČITANJE: 1 minuta
Otvorenje Ferhadije ( Samir Yordamoviç - Anadolu Agency )

Republika Srpska danas je pokazala svoju otvorenost i trajnu opredjeljenost za mir i nedvojbeno poštovanje svih, izjavio je to danas novinarima Milorad Dodik, predsjednik RS nakon svečanosti otvaranja banjalučke Ferhadije.

Posebnu zahvalnost, dodao je on, treba uputiti muftiji banjalučkom Osman ef. Kozliću kao i svim drugima koji su učestvovali u organizaciji ovog događaja.

Dodik, koji je bio najavljen kao jedan od govornika na današnjoj svečanosti, svoje neobraćanje u oficijalnom dijelu ceremonije objasnio je mišljenjem da je ovo prije svega vjerski događaj i da akcenat treba dati na stavove vjerskih zvaničnika danas u Banjaluci.

Prema tome, kako je prokomentarisao, možda bi bilo i bolje da se zvaničnici, odnosno političari, nisu ni obraćali na ovoj ceremoniji.

Dodao je i to da se nada da će tokom dana imati sastanke sa nekim ambasadorima i zvaničnicima. Rekao je da mu je juče i danas slava ali da je ovdje jer je želio ispoštovati ovu svečanost i pokazati opredjeljenost Republike Srpske ka miru i stabilnosti.

(Nezavisne)

Oznake: Milorad Dodik