Politika 22.10.2015.

Dodik: Srpska najbolje uređena u odnosu na okruženje

ČITANJE: 1 minuta
milorad-dodik
Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas da je Republika Srpska najbolje uređena u odnosu na okruženje, o čemu govori podatak da je uprkos opštoj galami i pokušajima da se sve svede na političke trivijalnosti, uspjela da u ovoj godini obezbijedi rast domaćeg društvenog proizvoda za oko dva i po odsto, što je više nego u FBiH, Srbiji, Hrvatskoj.

“Zbog opšte galame potpuno se ignoriše činjenica da je Srpska u svom fiskalnom sistemu, zbog bolje organizacije institucija koje se bave time, prikupila blizu sto miliona sredstava više nego prošle godine i to u uslovima smanjenih stopa i svega što se činilo posredstvom Ekonomske politike”, poručio je Dodik.

On je dodao da Srpska redovno izmiruje sve svoje obaveze i radi ozbiljne poslove na investicijama.

“U ovom trenutku procjena je da će u budžetu od 2, 53 milijarde KM, nedostajati možda 40 miliona KM, upravo zahvaljujući povećanju prihoda koje smo obezbijedili boljom naplatom”, rekao je Dodik.

On je istakao da će na proljeće iduće godine biti pušten dio auto-puta Banjaluka – Doboj, od Laktaša do Drugovića, kao i da će početkom decembra početi sa radom krovna proizvodnja Termoelektrane “Stanari”.

Dodik je rekao da su završeni mnogi kapitalni projekti, kao i da Srpska nije imala veliku inflaciju, smanjila je broj nezaposlenih, te zadržala princip plaćanja zdravstvenog osiguranja svakom prijavljenom nezaposlenom na Zavodu za zapošljavanje.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik