Politika 21.01.2022.

Dodik: Srpska ostaje posvećena miru

ČITANJE: 1 minuta

Republika Srpska ostaje posvećena miru, status Srpske neće se stavljati u fokus da bi se ugrozio mir, rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poslije sastanka članova Predsjedništva sa administratorom Američke agencije za međunarodni razvoj /USAID/ Samantom Pauer.

Dodik je rekao da je USAID u proteklim godinama dao ozbiljan novac Srpskoj i da je iskazao zahvalnost na ovom današnjem sastanku.

Rekao je da je zadovoljan da se ne pravi razlika u planovima Pauerove u vezi sa pomoći Srpskoj.

“Ostajemo posvećeni saradanji sa USIDOM i podržavam projekte na niovu BiH”, rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je naveo da je atmosfera bila takva zbog njenih ranijih stavova, pristrasnost koju je ranije pokazivala Paureova, što se nije primijetilo na današnjem sastanku.

“Želim da vjerujem da je posvećena projektima USAID-a”, dodao je on.

Nastavljaju se aktivnosti na povratku oduzetih nadležnosti

Republika Srpska nastavlja aktivnosti na povratku njenih oduzetih nadležnosti, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik je zahvalan predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću što je pokazao interes za vraćanje srpskih predstavnika u rad u zajedničke institucije na niovu BiH.

On je podsjetio da srpski predstavnici, prema zaključcima Narodne skupštine, mogu da učestvuju u radu kada je u pitanju interes Srpske.

“Nećemo molbu Vučića staviti sa strane, razgovaraćemo o toj temi u narednim sedmicama”, rekao je Dodik na konfereciji za novinare u Istočnom Sarajevu.

On je istakao da Republika Srpska ostaje posvećena Ustavu BiH.

(Srna, E.M)

Oznake: Milorad Dodik