Vijesti 17.10.2022.

Dodik: Srpska se ponosi uspjehom “Banjalučanki”

ČITANJE: 1 minuta

Čestitam Ženskom kamernom horu “Banjalučanke” i dirigentu Mladenu Matoviću osvajanje zlatne medalje na Međunarodnom horskom takmičenju u Španiji, gdje su u najljepšem svjetlu predstavili kulturno stvaralaštvo Republike Srpske, napisao je na Tviteru Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

“Osvajanjem ovog značajnog priznanja, Ženski kamerni hor ‘Banjalučanke’ još jednom je dokazao da se talentom i napornim radom postižu sjajni rezultati. Vašim uspjehom ponosi se cijela Republika Srpska”, naveo je Dodik na Tviteru.

On je poželio ovom horu da i u vremenu koje dolazi nastavi da niže uspjehe, promovišući na najbolji način tradiciju i muzičko stvaralaštvo srpskog naroda u svijetu.

Ženski kamerni hor “Banjalučanke” iz Banjaluke osvojio je zlatnu medalju u kategoriji tradicionalne muzike na renomiranom Međunarodnom horskom takmičenju u Španiji. Nastupili sukao jedini predstavnik Republike Srpske i BiH u festivalskom i takmičarskom programu koji je okupio više od 30 horova iz 24 zemlje svijeta.

(N.M.)