Politika 17.06.2024.

Dodik: Srpska zahvalna Srbiji na pažnji koju dobija

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je Srpska veoma zahvalna Srbiji na pažnji koju pruža, te da je opredijeljena da zajedno rješavaju važna nacionalna pitanja.

“Zahvalni smo i zadovoljni prijedlozima koje dobijamo sa te strane”, rekao je Dodik novinarima nakon sastanka s ministrom za brigu o porodici i demografiju Srbije Milicom Đurđević Stamenkovski.

On je naveo da je sa Đurđević Stamenkovski razgovarao o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, koja je usvojena na Svesrpskom saboru.

“Nastavićemo da izučavamo i prepoznamo ono što je interes i Republike Srpske i Srbije, prije svega srpskog i ostalih naroda da bismo mogli da kreiramo naše najbolje aktivnosti koje bismo sprovodili na terenu. Srbi su u cjelini suočeni sa određenim demografskim problemima i ono što želimo da vidimo jeste kako reagovati na svijest ljudi da bismo ih usmjerili i ojačali njihovo uvjerenje da žive na ovim prostorima”, naglasio je Dodik.

On je naveo da je Đurđević Stamenkovski informisao o situaciji u Republici Srpskoj, njenom odnosu sa BiH.

“Zahvalan sam za posjetu i pažnju koja se pruža od Srbije za Srpsku”, rekao je Dodik.

(Srna)