Politika 07.03.2016.

Dodik: Strancima i Bošnjacima i dalje cilj jaka BiH

ČITANJE: 1 minuta
dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je strancima i Bošnjacima i dalje cilj jaka BiH, a to znači da bi mjesto odlučivanja bilo samo u Sarajevu.

Dodik je naglasio da “Sarajevo koje je sada 99 odsto muslimanski grad” ne smije da bude centar moći u BiH, te dodao da se to ne smije desiti zbog naroda u Srpskoj.

– Ključno je da mi odlučujemo o sebi i to je ono što moramo da sačuvamo, jer je BiH slučaj i greška koja je preživjela raspad Jugoslavije- naglasio je Dodik sinoć na javnoj tribini u Gornjim Podgradcima kod Gradiške.

Prema njegovim riječima, “politika je ozbiljna stvar koju vode elite izabrane od naroda i uspješna društva su ona koja imaju uspješne politike i koja imaju podršku naroda”.

– Pokušava se razbiti jedinstvo rukovodstava Srpske i naroda i zato sam došao u Podgradce i idem na druga mjesta da ne uspije to onima koji to rade- naglasio je Dodik i poručio da “država Republika Srpska mora da se poštuje”.

Dodik je istakao da se Srpska ovih dana mora suočavati sa odlukama na koje su pristali predstavnici iz Republike Srpske u zajedničkim institucijama BiH.

– SDS i PDP u suštini nisu izdajničke partije, ali ekipa koja ih predstavlja u institucijama BiH rade sistematski na izdaji Republike Srpske. Oni tobože guraju ka Evropskoj uniji, a ne vide da se ona raspada i nije više onakva kakva je bila- rekao je Dodik.

On je dodao da put ka Evropi nije alternativa jakoj Republici Srpskoj i nešto zbog čega bi se trebalo odricati njenih nadležnosti.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik