Politika 11.03.2021.

DODIK: Trebinje stabilna zajednica, nema odustajanja od kapitalnih projekata

ČITANJE: 2 minute

Trebinje je stabilna politička zajednica koja dobro funkcioniše. Iako su neki kapitalni projekti usporeni zbog pandemije, od njih se neće odustati, rekao je srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, nakon razgovora sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem. Dodik je sa načelnikom Policijske uprave Trebinje razgovarao o bezbjednosnoj situaciji u gradu.

Trebinje će i dalje imati punu podršku republičkih institucija u razvojnim procesima – ocijenjeno je na sastanku u Gradskoj upravi. Izgradnja duhovnog centra u Mrkonjićima koja se bliži kraju, gdje su angažovana sredstva vlada Srbije i Srpske, te Grada Trebinja jedan je od takvih primjera, prenosi RTRS.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je istakao da je prije dva dana sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o aerodromu u Trebinju, istakavši da nema odustajanja od tog projekta.

Trebinje je lider među lokalnim zajednicama u Srpskoj kada je riječ o projektima podrške porodici, a uz podršku vlasti Republike Srpske, stvara se pogodna atmosfera za privlačenje investitora.

Gradonačelnik Ćurić rekao je da je sa Dodikom razgovarao o važnim kapitalnim projektima na području grada, te o tome šta Trebinje treba da uradi da bi bilo više sportskih klubova u ovom gradu.

– Očekujemo u narednom periodu subvenciju i podršku srpskog člana Predsjedništva da bi što više ljudi došlo ovdje, da bi Trebinje iskoristilo kapacitete – rekao je Ćurić.

Sigurna i potpuno bezbjedna sredina je osnovni preduslov za stabilnost ukupnog društva, i potrebna je nulta tolerancija prema bilo kom obliku kriminala, rekao je Dodik, koji je sa rukovodstvom Policijske uprave Trebinje razgovarao o problemu učestale paljevine automobila u gradu.

– Moram da kažem da se stavri oko istrage događaja koji su uznemirili građane kreću u dobrom pravcu i da će javnost o svemu biti obaviještena – rekao je Dodik.

Najavljena je mogućnost subvencionisanja boravka sportskih ekipa u Trebinju, kako bi se dodatno iskoristili potencijali koje grad sa svojom klimom ima, ali konkretni koraci u tom pravcu sačekaće kraj pandemije.

(SB)

Oznake: Milorad Dodik