Vijesti 11.05.2016.

Dodik: Treći pješadijski puk je garant opstanka Republike Srpske

ČITANJE: 1 minuta
dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Treći pješadijski (Republika Srpska) puk, koji je nastavio da baštini tekovine Vojske Republike Srpske, garant opstanka srpskog naroda i Republike Srpske na ovim prostorima.

Dodik je danas čestitao 12. maj – Dan Vojske Republike Srpske i Dan Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka komandantu tog puka, brigadiru Nedeljku Kopuzu, oficirima, podoficirima i svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka.

Predsjednik Republike Srpske naglasio je da odavanjem počasti poginulim borcima Vojske Republike Srpske, svi koji danas žive u miru i slobodi, s dubokim poštovanjem i vječnom zahvalnošću njeguju sjećanje na njihovu žrtvu koja trajno obavezuje da se čuva i brani Republika i ostavi u nasljeđe budućim generacijama.

“I ove godine ponosno i dostojanstveno obilježavamo godišnjicu nastanka i prisjećamo se herojskog puta Vojske Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu u odbrani Srpske i srpskog naroda na njegovim viševjekovnim ognjištima”, naveo je Dodik u čestitki.

On je istakao da su na tom neizvjesnom i trnovitom putu mnogi borci, vođeni najčistijim osjećanjima i časnim i plemenitim ciljevima, dali svoje živote za Republiku Srpsku i njen narod.

“To govori o čvrstoj povezanosti sudbina srpske vojske i naroda, koji je po tradiciji slobodarski, uvijek na strani pravde, mira i slobode, što nas čini posebno ponosnim narodom”, navedeno je u čestitki predsjednika Dodika.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik