DODIK U BONU Kompanija “Dojče telekom” predložila saradnju sa RS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je veoma uspješnim današnje sastanke u Bonu i zahvalio upravi “Dojče telekoma” na rješenjima koja su ponudili s ciljem uspostavljanja saradnje sa Srpskom.

“Razgovarao sam sa članovima Uprave ‘Dojče telekoma’ zaduženim za inovacije i saradnju sa drugim državama, kao i sa najvažnijim ljudima iz Centra za sajber odbranu, odnosno za borbu protiv sajber kriminala o mogućoj saradnji sa Republikom Srpskom, kao i mogućnostima edukacije naših ljudi i implementacije nekih projekata”, rekao je Dodik u telefonskoj izjavi Srni iz Bona.

On je naglasio da će veoma brzo, već u toku godine, biti razrađena strategija saradnje i akcioni plan implementacije nekih odredaba koje su danas dogovorene.

“U svakom slučaju bila je ovo uspješna posjeta tokom koje mi je prezentovan rad jedne od najmoćnijih firmi u svijetu koja se bavi ne samo telekomunikacijama i informacionim tehnologijama, nego i borbom protiv sajber kriminala, za šta smo i mi zainteresovani”, istakao je Dodik.

On je naglasio da je razgovarano i o projektima “pametnih i sigurnih gradova”.

“Sa rukovodstvom ‘Dojče telekoma’ dogovoreno je da u okviru pilot projekta odaberemo jednu od lokalnih zajednica u Srpskoj kako bismo primijenili dostignuća i rješenja ove kompanije koja se odnose na koncepciju pametnih i sigurnih gradova”, istakao je predsjednik Srpske.

On je ocijenio da je veoma važno uspostaviti dobru saradnju sa kompanijama poput “Dojče telekoma”.

Razgovor sa direktorom “Dojče telekoma” protekao je u prijateljskoj atmosferi, a predsjednik RS dobio je na poklon košarkaški dres sa logotipom ove kompanije, brojem 1 i prezimenom Milorada Dodika.

(Srna, dunav.at)

Borac m:tel konačno slavio u gostima!

Prve gostujuće bodove poslije dva mjeseca upisali su u četvrtak uveče rukometaši Borca m:tel pobjedom nad Lokomotivom u Brčkom – 16:24 (9:11). Nakon minimalne pobjede nad Goraždem (20:21) sredinom oktobra, banjalučki crveno-plavi su upisali tri boda u gostima u dvoboju sa Lokomotivom, u zaostalom meču sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Izabranici Mirka Mikića su

JELŠINGRAD SKUPLJI OD RAMIĆA Nova poslovna zona u Lazarevu dogodine očekuje prve investitore

Poslovna zona kod preduzeća Jelšingrad trebala bi biti spremna za prve potencijalne investitore u prvoj polovini iduće godine.  Radi se o drugom projektu tog tipa u Lazarevu koji Grad planira da pokrene i koji bi pored onog u Ramićima bio isključivo namijenjen za gradnju proizvodnih pogona. Načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje