Vijesti 04.02.2021.

DODIK U ISTOČNOM SARAJEVU: Strateški važan grad za Srpsku, neće izostati podrška institucija

ČITANJE: 2 minute

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Istočno Sarajevo strateški važan grad za Republiku Srpsku i istakao da neće izostati podrška institucija Srpske kapitalnim projekatima za ovo područje.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem i načelnicima opština koje čine ovaj grad, Dodik je naglasio da je veoma zadovoljan činjenicom da se sastao sa svim načelnicima, bez obzira na političku opciju kojoj pripadaju.

– Osjetio sam posvećenosti razvoju lokalne zajednice, a jednako i gradu kao cjelini. Otpočeli smo put kojim treba da trasiramo sve naše zajedničke projekte kao što smo to uradili prije nekoliko godina kada je ovdje bilo neophodno izgraditi bolnicu, put prema Jahorini i druge infrastrukturne projekte – rekao je Dodik novinarima.

On je istakao da je neophodno markirati najvažnije projekte koji su pomenuti na današnjem sastanku.

– Neće izostati podrška institucija Republike Srpske izgradnji takvih kapitalnih projekata”, naglasio je Dodik.

Dodik je pojasnio način tranzicije vlasništva u lokalnim preduzećima i istakao da će se u Istočnom Sarajevu nastaviti graditi infrastruktura.

– Vjerujemo da možemo da Kompenzacioni fond, za kojim prestaje potreba za neliko mjeseci jer jenjava kriza izazvana epidemijom virusa korona, preusmjeriti u Razvojni fond, te da to može biti iznos do 500 miliona KM za podršku ovom načinu izgradnje privrednih subjekata – rekao je Dodik.

Ćosić je zahvalio Dodiku za posjetu Istočnom Sarajevu, gdje je uvjek bio rado viđen gost, dodajući da je na sastanku razgovarano o veoma bitnim stvarima za funkcionisanje Istočnog Sarajeva.

– Lokalni izbori su iza nas, a rad je ispred nas i svih prethodnih godina i danas. Najveća podrška opštinama u sastavu grada bila je Vlada Republike Srpske i svi oni koji predstavljaju Republiku, na čelu sa Dodikom – rekao je Ćosić.

Gradonačelnik je istakao da je danas razgovarano o bitnim infrastrukturnim projektima koji treba da se nastave kroz drugi investicioni ciklus razvoja grada Istočno Sarajevo.

– Razgovarali smo o tome kako da zaštitimo i dalje unapređujemo najvažnija obilježja grada, a to su Univerzitet u Istočnom Sarajevu, Bolnica “Srbija”, te Jahorina i da se vodi računa o ravnomjernom razvoju grada – rekao je Ćosić.

(SB/Srna)

Oznake: Milorad Dodik