Vijesti 08.04.2018.

DODIK: U naredne dvije godine kompletna rekonstrukcija UKC-a

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik očekuje da će u narednih godinu do dvije kompletno biti rekonstruisan Univerzitetski klinički centar /UKC/ Republike Srpske u Banjaluci.

“Očekujem da će UKC u ovom periodu biti kompletno rekonstruisan i stavljen u funkciju kao jedan od najmodernijih objekata u pogledu građevinskih i urbanističkih vrijednosti i opreme”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, nakon što je, povodom Vaskrsa, posjetio najmlađe pacijente u Klinici za dječije bolesti i Klinici za dječiju hirurgiju UKC-a.

Predsjednik Srpske je podsjetio da je u sadašnju fazu rekonstrukcije UKC-a uloženo 89 miliona evra, dok je godinama prije toga za rješavanja problema snabdijevanja vodom i električnom energijom uloženo više od 50 miliona evra.

“Republika Srpska je odlučila da uloži ova sredstva kako bi se povećao nivo zdravstvene zaštite stanovništva i kako bi se organizaciono i tehnološki prilagodili najboljim praksama u regionu i Evropi”, rekao je Dodik.

On je istakao da će nakon rekonstrukcije sjevernog dijela UKC-a na jesen ili u proljeće uslijediti i rekonstrukcija objekta u kojem se nalaze Klinika za dječije bolesti i Klinika za dječiju hirurgiju.

“Vidjeti na Klinici malu djecu svakako je dirljiv događaj i u tom pogledu nosim posebne utiske što i pored situacije u kojoj se nalaze nađu prostora za radost i radovanje Vaskrsu”, istakao je Dodik.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić poželio je svoj djeci mnogo zdravlja, a djeci koja se nalaze na ovim klinikama brz oporavak i svaku sreću.

Vršilac dužnosti direktora UKC-a Vlado Đajić rekao je da je na ove dvije klinike trenutno smješteno oko 40 djece koja su se obradovala posjeti predsjednika Dodika, kojeg su prepoznali sa televizije.

“Ovo je bio veliki i humani gest predsjednika Dodika, koji je došao i posjetio djecu na ove dvije klinike”, istakao je Đajić.

Đajić je rekao da je cilj ove posjete da mališanima koji su smješteni u UKC dočaramo običaje Vaskrsa koje su nažalost, propustili u svojim kućama i da pokažemo da su rukovodstva Srpske i UKC-a uz njih i da imaju podršku.

Predsjednik Dodik, ministar Bogdanić i vršilac dužnosti direktora UKC-a zajedno su posjetili djecu hospitalizovanu u Klinici za dječije bolesti i Klinici za dječiju hirurgiju i darivali im vaskršnja jaja i slatkiše.

(Srna)

Oznake: Milorad Dodik