Politika 11.11.2015.

Dodik: U naredne dvije godine tri miliona KM za Srebrenicu

ČITANJE: 2 minute
milorad-dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas u Srebrenici da će vlasti Srpske u naredne dvije godine podržati budžet ove opštine sa po 500.000 KM, a da će dva miliona KM izdvojiti za investicije.

– Za vlasti Republike Srpske to neće biti problem. Republika Srpska ulagala je u Srebrenicu i ne odvajamo je od ostatka Srpske- rekao je Dodik na Investiciono- razvojnoj konferenciji.

On je istakao da vlast u Republici Srpskoj želi vidjeti Srebrenicu razvijenijom nego što je sada.

– Podržavali smo razvoj Srebrenice u prošlosti, a to ćemo činiti i u budućnosti- kaže Dodik.

On je naveo da je Republika Srpska zainteresovana da Banja “Guber” profunkcioniše u narednom periodu.

– Razvoj predstavlja ključni faktor svih naših aktivnosti. Zbog toga smo ovdje da podržimo napore i sve što je potrebno učiniti da u Srebrenici bude više investicija- kaže Dodik.

Prema njegovim riječima, država ne može da pravi fabrike, ali može da obezbijedi neophodne stimultivne uslove za razvoj.

– Ponosan sam na izjavu načelnika opštine Srebrenica Ćamila Durakovića da ono što zajednički dogovorimo i realizujemo. Potrebno je privući investitore u Srebrenicu- rekao je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo dvodnevnom Investiciono-razvojnom konferencijom, koja je danas otvorena u Srebrenici i zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću za prisustvo.

– Vidljivo je prisustvo Srbije jer je izgrađen most prema LJuboviji. Na vlastima BiH je da taj prelaz prema Srbiji tretiraju kao značajan i da ima potpuni robni karakter- naveo je Dodik.

Konferenciji “Mogućnost i perspektive razvoja – Srebrenica 2015” prisustvuju premijer Srbije Aleksandar Vučić sa većom grupom investitora, premijer Srpske Željka Cvijanović, članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, te veći broj ministara, predstavnika zemalja iz regiona, ambasadora i predstavnika kompanija i međunarodnih organizacija u BiH.

(Agencije)