Dodik: U naredne dvije godine tri miliona KM za Srebrenicu

milorad-dodik
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas u Srebrenici da će vlasti Srpske u naredne dvije godine podržati budžet ove opštine sa po 500.000 KM, a da će dva miliona KM izdvojiti za investicije.

– Za vlasti Republike Srpske to neće biti problem. Republika Srpska ulagala je u Srebrenicu i ne odvajamo je od ostatka Srpske- rekao je Dodik na Investiciono- razvojnoj konferenciji.

On je istakao da vlast u Republici Srpskoj želi vidjeti Srebrenicu razvijenijom nego što je sada.

– Podržavali smo razvoj Srebrenice u prošlosti, a to ćemo činiti i u budućnosti- kaže Dodik.

On je naveo da je Republika Srpska zainteresovana da Banja “Guber” profunkcioniše u narednom periodu.

– Razvoj predstavlja ključni faktor svih naših aktivnosti. Zbog toga smo ovdje da podržimo napore i sve što je potrebno učiniti da u Srebrenici bude više investicija- kaže Dodik.

Prema njegovim riječima, država ne može da pravi fabrike, ali može da obezbijedi neophodne stimultivne uslove za razvoj.

– Ponosan sam na izjavu načelnika opštine Srebrenica Ćamila Durakovića da ono što zajednički dogovorimo i realizujemo. Potrebno je privući investitore u Srebrenicu- rekao je Dodik.

On je izrazio zadovoljstvo dvodnevnom Investiciono-razvojnom konferencijom, koja je danas otvorena u Srebrenici i zahvalio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću za prisustvo.

– Vidljivo je prisustvo Srbije jer je izgrađen most prema LJuboviji. Na vlastima BiH je da taj prelaz prema Srbiji tretiraju kao značajan i da ima potpuni robni karakter- naveo je Dodik.

Konferenciji “Mogućnost i perspektive razvoja – Srebrenica 2015” prisustvuju premijer Srbije Aleksandar Vučić sa većom grupom investitora, premijer Srpske Željka Cvijanović, članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović, predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, te veći broj ministara, predstavnika zemalja iz regiona, ambasadora i predstavnika kompanija i međunarodnih organizacija u BiH.

(Agencije)

Utakmica u pomen bivšem golmanu Borca: Prijatelji čuvaju Bojana od zaborava

Generacija FK Borac 1983/84. okupila se na devetu godišnjicu od smrti njihovog saigrača i prijatelja Bojana Miloševića. Ova generacija momaka još jednom je odala pomen Miloševiću koji je preminuo nakon duge borbe sa opakom bolešću. Milošević je bio čuvar mreže Borca, Krajine i BSK-a. Jedan od njegovih bivših saigrača, Vule Trivunović prisjetio se svog prijatelja.

Metar drva u Banjaluci do 110 KM

Pripreme za sezonu grijanja uveliko su u toku, a kako se hladni dani približavaju, povećava se potražnja, ali i cijena energenata, pa kupci danima obilaze prodajna mjesta ili traže najbolje ponude u oglasima. Da cijena drva raste kaže i penzioner Dragutin Gajić, koji je metar ove godine platio 20 KM skuplje nego prethodne. – Kupujem

Osamnaest godina od tragedije na ekskurziji banjalučke škole

Danas se navršava osamnaest godina od velike tragedije u kojoj je život izgubilo četvoro učenika i nastavnica banjalučke Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš”. Tragedija se dogodila kada su se učenici, koji su bili na ekskurziji u Crnoj Gori, vraćali iz obilaska ostrva Sveti Stefan, ali se brodić “Škorpion 2” prevrnuo. Brod, koji je bio u vlasništvu

PREDAVANJE O HRANITELJSTVU Sva djeca zaslužuju odrasti u porodičnom okruženju

Centar za socijalni rad organizuje u četvrtak u 19 časova u prostorijama mjesne zajednice Starčevica predavanje sa ciljem promocije hraniteljstva kao oblika smještaja djece bez roditeljskog staranja i starih osoba bez porodičnog staranja. – Predavanje je namijenjeno građanima u cilju pružanja osnovnih informacija o hraniteljstvu. Centar za socijalni rad je opredjeljen za kvalitetno hraniteljstvo čemu

Motociklista povrijeđen u sudaru kod banjalučke Gimnazije

U saobraćajnoj nezgodi koja se kod banjalučke Gimnazije dogodila nešto prije 16 sati lakše povrijeđen je motociklista, saznaju “Nezavisne”. U Policijskoj upravi su nam potvrdili da je nezgoda prijavljena, ali trenutno nisu mogli da daju više informacija. “U nezgodi su učestvovali motocikl honda i putničko vozilo pežo. Lakše tjelesne povrede zadobilo je jedno lice”, rekli

TRIFUNOVIĆ HOSPITALIZOVAN: Trener Igokee imao moždani udar

Aleksandar Trifunović, trener KK Igokea, doživio je u nedjelju uveče moždani udar. Trifunović je hospitalizovan na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci i njegovo stanje je stabilno i doktori prate situaciju. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o blažem obliku moždanog udara, pošto je Trifunović u tom trenutku uspio da pozove Vuka Radivojevića dugogodišnjeg igrača

MINISTARSTVO: Smijenjeni direktori tri šumska gazdinstva i jednog rasadnika u RS

Vršioci dužnosti direktora šumskih gazdinsatva „Romanija“ Sokolac, Vlajko Sekulić, „Vrbanja“ Kotor Varoš Stana Kuzmić, „Oštrelj“ Drinić Slađana Banjac, kao i direktor Centra za sjemensko rasadničku proizvodnju Doboj Nikola Miličević, smenjeni su, potvrđeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS. U saopštenju se dodaje da će novi rukovodioci tri šumska gazdinstva i rasadnika u Doboju