Politika 11.05.2016.

Dodik: U opoziciji su luzeri, pozivam na proteste sve koji vole Srpsku

ČITANJE: 1 minuta
dodik
Poslovni centar Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu danas je prvi put otvorio svoja vrata novinarima gdje im se obratio predsjednik RS Milorad Dodik.

Nakon razgovora sa izvršnim direktorom za Evropu i Centralnu Aziju u Evropskoj službi za spoljne poslove (EEAS) Thomasom Mayr-Hartingom i generalnim direktorom Direkcije Evropske komisije za susjedstvo i pregovore o proširenju Christianom Danielssonom, Dodik je novinarima kratko govorio o pristupanju BiH u EU.

RS je i dalje zainteresovana za pristupanje, ali kao i obično problemi su u tri pitanja: adaptacija SSP-a, mehanizam koordinacije i Sejdić i Finci.

Međutim, ključno pitanje je bilo u vezi sa protestima u subotu.

Protesti će biti održani, a Dodik garantuje da će sve proteći u najboljem redu što se tiče SNSD-a i koalicionih partnera.

Predsjednik SNSD-a poziva građane koji vole Srpsku da dođu i pokažu ljubav.

Na pitanje novinara o izjavi lidera SDS-a Mladena Bosića koji je rekao da neko treći dolazi iz Srbije da pravi nerede, Milorad Dodik je rekao kako on tvrdi da je čuo premijera Srbije Aleksandra Vučića, ali da nema informacija ko bi pravio nerede, te je dodao kako možda Bosić zna.

-Opozicionari su izdajnici i luzeri, a to su pokazali posljednji izbori i njihova tvrdnja da je ovo posljednja šansa. Ta posljednja šansa je ustvari da se pokažu da nisu izdajnici- komentarisao je Dodik te pozvao opoziciju da zajedno podrže RS.

(N1)

Oznake: Milorad Dodik