Politika 14.10.2015.

Dodik u Rusiji razgovara o saradnji i mogućim projektima

ČITANJE: 1 minuta

dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas se u Moskvi sastao sa predstavnicima ruskog Ministarstva finansija i ruskih kompanija koje su već prisutne u Srpskoj, sa kojima je razgovarao o saradnji i mogućim projektima.

Dodik se sastao i sa predstavnicima Sankt Peterburga, koji su dolazili ranije u Banjaluku, sa kojima je razgovarano o razradi koncepta trgovinske saradnje, te naveo da su već danas turističke organizacije Srpske i Sankt Peterburga potpisale sporazum o saradnji.

– Ta njihova posjeta od prije nekoliko sedmica poprima sve konkretnije oblike… Preostaje da vidimo šta su neki naši robni resursi i viškovi, kao i mogućnost da nešto proizvedemo za njihove potrebe, za njihove javne ustanove u pogledu snabdijevanja hranom- rekao je predsjednik Srpske.

Predsjednik Srpske u Moskvi je učestvovao na sedmom godišnjem VTB kapital investicionom forumu “Rusija zove!”.

On je juče u Moskvi razgovarao sa prvim potpredsjednikom VTB banke Vasilijem Titovim, koji je izrazio spremnost za proširenje aktivnosti ove banke i na teritoriju Srpske.

Uvodničar na dvodnevnom VTB kapital investicionom forumu “Rusija zove!” bio je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin. Dnevni red foruma uključuje i brojne panel sjednice na kojima učestvuju vladini zvaničnici, te direktori velikih međunarodnih korporacija i vodećih ruskih preduzeća.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik