Dodik u Rusiji razgovara o saradnji i mogućim projektima

dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas se u Moskvi sastao sa predstavnicima ruskog Ministarstva finansija i ruskih kompanija koje su već prisutne u Srpskoj, sa kojima je razgovarao o saradnji i mogućim projektima.

Dodik se sastao i sa predstavnicima Sankt Peterburga, koji su dolazili ranije u Banjaluku, sa kojima je razgovarano o razradi koncepta trgovinske saradnje, te naveo da su već danas turističke organizacije Srpske i Sankt Peterburga potpisale sporazum o saradnji.

– Ta njihova posjeta od prije nekoliko sedmica poprima sve konkretnije oblike… Preostaje da vidimo šta su neki naši robni resursi i viškovi, kao i mogućnost da nešto proizvedemo za njihove potrebe, za njihove javne ustanove u pogledu snabdijevanja hranom- rekao je predsjednik Srpske.

Predsjednik Srpske u Moskvi je učestvovao na sedmom godišnjem VTB kapital investicionom forumu “Rusija zove!”.

On je juče u Moskvi razgovarao sa prvim potpredsjednikom VTB banke Vasilijem Titovim, koji je izrazio spremnost za proširenje aktivnosti ove banke i na teritoriju Srpske.

Uvodničar na dvodnevnom VTB kapital investicionom forumu “Rusija zove!” bio je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin. Dnevni red foruma uključuje i brojne panel sjednice na kojima učestvuju vladini zvaničnici, te direktori velikih međunarodnih korporacija i vodećih ruskih preduzeća.

(Agencije)

Besplatne sekcije pomažu u pravilnom razvoju đaka

Izabrani su profesori fizičkog vaspitanja i sporta koji će voditi besplatne sportske sekcije u svim osnovnim školama na području grada, a sa njima će naredne sedmice biti potpisani ugovori, te organizovano uvodno predavanje 26. septembra u amfiteatru Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta. Kako navode iz Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, u odnosu na

POMAMA U BANJALUCI Koverte za nagradnu igru prodavali čak i bez fiskalnih računa!

Mada je za najpopularniju nagradnu igru u istoriji Republike Srpske, do sada siglo skoro 1,2 miliona koverata, građani još ne odustaju od namjere da, šaljući koverte sa 10 fiskalnih računa, oprobaju sreću i pokušaju se domoći primamljive nagrade – stana u Banjaluci. Koverte su, kao i prethodnih dana, i danas bile najtraženija roba u banjalučkim

U humanoj misiji više od 100 radnika Elektrokrajine

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi “Elektrokrajine” organizovao je u petak akciju darivanja ove dragocjene tečnosti u kojoj je učestvovalo više od 100 radnika. Portparol “Elektrokrajine” Predrag Klincov rekao je da su radnici ovim poduhvatom iskazali plemenitost i humanost, jer su krv dali kako bi spasili nečije živote. – Poznato je da Zavod za transfuziju kuburi sa

PORODIČNA AVANTURA Naučite kako da se snalazite u prirodi, da palite vatru, i pravite skloništa

Udruženje “Centar za aktivnosti na otvorenom” realizuje program porodične avanture pod nazivom “Snalaženje i preživljavanje u prirodi”, u nedjelju, od 11 do 17 časova na Poniru. -Posebno osmišljen program sa ciljem učvršćivanja odnosa između roditelja i djece koji neće samo biti uzbudljiva avantura, nego ćete naučiti i mnogo korisnih vještina koje možete koristiti kroz život.

DODIK: Odbacujemo deklaraciju, Srpska je prioritet

U Beogradu je održan sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i predstavnicima parlamentarnih stranaka iz Republike Srpske. Sastanku su prisustvovali i predsjednik Republike  Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, kao i premijer Srbija Ana Brnabić, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i Nikola Selaković,

HEMATOLOŠKI VIKEND U BANJALUCI O novim metodama liječenja oboljelih od hemofilije

Deveti hematološki vikend održan je danas u prostorijama “Lanaco” tehnološkog centra, gdje su se okupili kako domaći tako i strani eksperti sa polja hematologije. Na skupu je bilo riječi hematološkim oboljenjima kao što je hemofilija, krvno oboljenje od kojeg u BiH boluje oko 200 ljudi, te o novim metodama i tretmanima za liječenje ovog oboljenja.