Politika 19.08.2020.

DODIK U TREBINJU: Iduće godine 30 miliona KM za bolnicu, gradićemo i aerodrom

ČITANJE: 2 minute

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Trebinju da bi iduće godine trebalo da počne izgradnja bolnice u kapacitetu potrebnom za ovaj grad i regiju, za šta će Vlada Republike Srpske odobriti 30 miliona KM kroz određeni aranžman.

Dodik je, nakon sastanka sa rukovodstvom Trebinja, rekao da se ovaj grad može prepoznati kao perspektivna zajednica koja je u posljednje četiri godine bitno promijenila svoj izgled.

“Trebinje je riješilo mnoge probleme komunalnog karaktera i samo, ali i zajedno sa Vladom Republike Srpske i svim institucijama Srpske, kao i uz određenu pomoć Vlade Srbije u važnim projektima”, rekao je Dodik.

On je najavio da će se u Trebinju graditi aerodrom, na jednoj od lokacija koju izaberu stručnjaci, prenijela je RTRS.

“To je preuzela Vlada Srbije koja je već ušla u donošenje odluka vezano za izgradnju tog objekta i to će bitno promijeniti komunikacijski karakater ovog područja i ovog grada”, rekao je Dodik novinarima u Trebinju.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da posjeta srpskog člana Predsjedništva BiH mnogo znači bez obzira na epidemiološku situaciju u kojoj se nalaze ne samo Trebinje i Republika Srpska, nego i cijeli svijet, te da je važno održati tradiciju posjeta povodom slave grada.

Ćurić je naveo da je na sastanku sa Dodikom razgovarano o planovima za naredni period, kao i to da je prezentovano trenutno stanje u gradu.

“Mi već posljednjih par mjeseci radimo na izradi projektne dokumentacije za klinički centar u Trebinju. Srpski član Predsjedništva je obećao da će Vlada Republike Srpske iznaći sredstva da se izgradi klinički centar u narednom periodu”, rekao je Ćurić.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, sastao se danas u Trebinju i sa koalicionim partnerima koji su podržali kandidaturu Mirka Ćurića za gradonačelnika.

Dodik je nakon sastanka sa čelnicima Gradske uprave Trebinje posjetio episkope Dimitrija i Atanasija i čestitao im Preobraženje – krsnu slavu Sabornog hrama.

(Srna)