Politika 26.09.2022.

Dodik: Uložićemo još 500.000 KM da osavremenimo rad Doma zdravlja

ČITANJE: 2 minute

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da se nabavkom dva nova digitalna rendgen aparata Dom zdravlja u Banjaluci stavio na rang najopremljenijih ustanova ovog tipa u regionu, te da će biti izdvojeno još 500.000 KM za dodatnu modernizaciju ove zdravstvene ustanove.

Dodik je zahvalio Vladi Republike Srpske, Domu zdravlja Banjaluka i gradu Banjaluka jer su zajedničkim sredstvima omogućili da se nabavi najsavremenija oprema u oblasti radiološke i ultrazvučne dijagnostike.

“To je Dom zdravlja Banjaluka stavilo na rang najviše i najbolje opremljenih institucija ovog tipa u regionu. Nastavićemo podršku i u narednom periodu za potrebe nabavke ultrazvučnih aparata, te novih sanitetskih vozila podržati banjalučki Dom zdravlja sa još 500.000 KM i time dodatno modernizovati određene segmente, poboljšati rad službi”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je nakon predstavljanja rada novih digitalnih rendgen aparata u Domu zdravlja Banjaluka, vrijednih 1.110.000 KM, istakao da je zdravstvo u Republici Srpskoj i u teškim okolnostima pokazalo potpunu vitalnost.

Dodik je napomenuo da je direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović preuzela rukovođenje ovom ustanovom u otežanim okolnostima, te pokazala sposobnost rukovođenja, te da je zahvalan za predanost i posvećenost radu.

“U toku, ali i nakon pandemije virusa korona bilo je potrebno suočiti se sa izazovima koji nisu bili ni malo laki, te sam ponosan na zdravstvene radnike koji su pokazali da su u pravom smislu te riječi – veliki ljudi, ostali i ne razmišljajući o svojim brinuli o tuđim životima”, rekao je Dodik.

On je istakao i da je ponosan što je Republika Srpska uspjela da na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske otvori savremenu Kliniku za kardiohirurgiju, te time pokaže sposobnost da odoli svim izazovima.

Za nabavku stacionarnog i stropnog digitalnog RTG aparata Vlada Republike Srpske obezbijedila je 560.000 KM, grad Banjaluka 420.000 KM, a Dom zdravlja 130.000 KM.

Predstavljanju novih rendgen aparata prisustvovali su i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, predsjednik Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanović, direktor Fonda solidarnosti Jasminka Vučković, te drugi zdravstveni radnici i predstavnici lokalnih vlasti.

(Srna)

Oznake: Milorad Dodik